El surienc Josep Garcia, l'urgellenc Jaume Betriu i la manresana Mireia Badia seran els representants de la Catalunya Central als Sis Dies Internacional d'enduro, que, en la 91 edició se celebren des d'avui i fins diumenge al Circuit de Navarra (pàdoc), a Pamplona, i voltants. En aquesta tradicional competició, considerada com uns Jocs Olímpics del motociclisme off-road per a equips, hi haurà representats 31 països amb més de 650 pilots.

La Federació Espanyola de motociclisme (RFME) hi estarà representada amb cinc equips. En l'anomenat trofeu, a més a més de l'esmentat Jaume Betriu, també hi seran Ivan Cervantes, Víctor Guerrero i Jonathan Barragán; en júnior, Josep Garcia amb Tosha Schareina i Jordi Quer; en fèmines, Mireia Badia amb Laia Sanz i Sandra Gómez; en el club júnior, Enric Francisco, Jordi Sala i Bernat Cortés; i en el club femení, Humi Palau, Rosa Romero i Sara Coloret.

La manresana Mireia Badia compartirà equip amb l'actual campiona del món d'enduro, Laia Sanz, i amb Sandra Gómez, que és campiona mundial de superenduro. Austràlia defensarà el títol femení, pel qual també lluitaran Espanya, Alemanya i Suècia.

Badia ha reconegut que "és una gran responsabilitat participar en aquesta cursa i per això estic molt agraïda a la federació espanyola i al responsable d'enduro, Josep Alonso, per la seva confiança. El més important és estar a l'alçada de les meves companyes Laia Sanz i Sandra Gómez. La prova serà dura perquè es tracta de competir cinc dies en enduro i un sisè en motocròs. Tot un repte físic, de concentració i tècnic davant rivals experimentades. Estic convençuda que puc fer un bon paper i ajudar l'equip per aconseguir la victòria".