L'últim títol que encara falta per decidir del Mundial de velocitat és cada cop més lluny de Catalunya. El barceloní Àlex Rins no va poder aprofitar l'oportunitat que li va donar el francès Johann Zarco, que ahir només va poder sumar quatre punts en ser dotzè, i va caure en la cursa de Moto2 a Phillip Island. D'aquesta manera, quan queden 50 punts en joc, és a 25 del lideratge i, a més, ahir va veure com perdia la segona posició en benefici del suís Thomas Luthi, guanyador de la cursa.

I va ser una llàstima, perquè Rins es trobava en plena remuntada i havia pujat de la setzena a la setena posició, després de dies de molts problemes físics per la darrera caiguda a Motegi. En la setena volta, però, va tenir un problema en el canvi de marxes de la moto, no la va poder controlar i va caure a terra. Zarco no va aconseguir un avantatge suplementari gaire gran, però ara ja és molt complicat de remuntar en tan poques curses com falten. Ell mateix va dir després que "em sentia bé i no tenia molèsties. Aquesta havia de ser la nostra cursa, però ha estat una pena.

Revolució a MotoGP

En la categoria reina, Marc Márquez no va poder celebrar el seu títol mundial amb un triomf que tenia a l'abast. Quan era líder, i amb la prova controlada, va caure. Després va explicar que "potser quan ja ets campió no pares tanta atenció en el que fas. En aquell revolt he frenat tard i he provat de se- guir en la mateixa línia. He demanat perdó a l'equip perquè ha estat una errada totalment meva". Aquest fet va ser aprofitat pel britànic Cal Crutchlow per mantenir a línia Rossi i obtenir la victòria. Tercer va ser Maverick Viñales.

En Moto3 hi va haver molts accidents, un dels quals va afectar el britànic McPhee, fora de perill. El triomf, el sisè de l'any, va ser per a Brad Binder, el campió.