La ciutat de Manresa dedicarà el proper 4 de novembre una nit a un dels seus esportistes més destacats i estimats. El gimnasta Andreu Vivó, mort la nit del 30 al 31 de desembre del 2012 mentre corria al Collbaix, rebrà un sentit homenatge al teatre Kursaal, organitzat pel Club Egiba. A més, es batejarà amb el seu nom la sala de gimnàstica del Vell Congost.

En la presentació de l'acte, feta aquest dimarts a l'Ajuntament, el president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March, ha destacat el caràcter "lluitador" de Vivó, que sempre va romandre fidel als seus malgrat que li comportés problemes. També ha glossat els seus èxits, sobretot en paral·leles i barra fixa, i l'ha definit com un esportista "elegant, que no va tenir una carrera fàcil".

Pel que fa a l'acte en si, organitzat per l'Egiba, la seva responsable, Míriam Font, ha explicat que volen que sigui "únic i memorable". Comptarà amb la presència d'excompanys de Vivó, ara enrolats en el món de l'espectacle, com Ortzi Acosta, Raül Grau o Oriol Combarros, a més d'artistes com Mireia Vila, Dan Arsa, Raúl Rubio, Algué Vendrell o Magí Canyelles. L'acte estarà acompanyat per la veu en 'off' del periodista Jordi Basté. Segons Font "hem intentat personalitzar l'acte tenint en compte la gent que va conèixer i també els seus gustos i aficions.

La mare de Vivó, Montserrat Tomàs, ha donat les gràcies als organitzadors, a l'Ajuntament, personificat en les figures de l'alcalde, Valentí Junyent i del regidor d'Esports, Jordi Serracanta, i només ha lamentat que "l'Andreu no sigui aquí per veure'l, però per això ja hi som nosaltres". Junyent va recordar que calia que passessin tres anys des de la mort del gimnasta per tal de batejar un equipament municipal i ara "tres anys i deu mesos després, procedim a fer-ho".

El bateig de la sala de gimnàstica serà el dia 4 a dos quarts de vuit del vespre. L'acte del Kursaal s'iniciarà a dos quarts de deu. L'entrada és gratuïta i es pot aconseguir al lloc web del teatre Kursaal (www.kursaal.cat). Cada persona en podrà reservar quatre. Si l'aforament s'omple, es podria procedir a obrir la sala petita del recinte.