Un treball periodístic d'Adrià Soldevila, del diari digital El Món, ha destapat una suposada manipulació de les votacions en les darreres assemblees generals de la Federació Catalana de Futbol. I en aquesta manipulació denunciada s'hi veuen implicats directament alguns membres de la delegació del Bages, el Berguedà i la Cerdanya, amb seu a Manresa, com el seu delegat Esteve Olivella, els subdelegats Arcadi Prat i Pep Graus, i l'expolític del PSC a Berga Joan Carles Sosa.

Segons El Món, es tracta d'un sistema organitzat que consisteix a falsificar documents perquè així gent relacionada amb la federació, directius, delegats, subdelegats, treballadors, etc, representin entitats que no tenen previst assistir a les assembles; d'aquesta manera, les votacions surten més favorables a les propostes de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol que presideix Andreu Subies (reelegit aquest any en el càrrec) i la participació és més àmplia. En aquest sentit, el digital El Món ha fet pública una llista de 52 persones implicades en aquestes irregularitats, entre elles, les esmentades de la delegació Bages- Berguedà.

El delegat a Manresa de la FCF, Esteve Olivella declarava ahir a Regió7 que "no hi ha cap irregularitat. Els clubs als quals nosaltres vam representar en l'assemblea dels 2015 a Vic sabien que tant l'Arcadi Prat com el Pep Graus, el Joan Carles Sosa o jo mateix els representavem i votàvem per ells i això no és il·legal, de cap de les maneres. Nosaltres, malgrat estar a la federació, podem col·laborar en un club. Tot plegat està encarat a desestabilitzar el president Andreu Subies i la junta directiva de la FCF ara que vol professionalitzar-se".

Segons consta a la llista publicada a El Món, Esteve Olivella ha representat alguna vegada el Futsal Puigcerdà, Arcadi Prat l'AEE Vedruna de Puigcerdà, Pep Graus el CE Olvan i Joan Carles Sosa el CE Sant Llorenç.

En les assemblees fins fa poc només podien votar els respectius presidents dels clubs i actualment, sota proposta de la secretaria general de l'Esport, també ho poden fer els vicepresidents. En els casos denunciats, els implicats constaven, la majoria, com a vicepresidents de les entitats representades.