El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), actual campió del món, va aconseguir la victòria ahir al Gran Premi de Mèxic, l'avantpenúltima prova del campionat del món, i va situar-se 19 punts darrere del seu company d'equip, Nico Rosberg, en la classificació del mundial. D'aquesta manera, va evitar que l'alemany ja fos campió del món de manera matemàtica, una circumstància que hauria succeït si hagués guanyat i l'anglès no hagués puntuat. Hamilton va dominar la prova a pler i la polèmica del final de la prova la va protagonitzar l'holandès Max Verstappen, qui va ser apartat de la tercera posició aconseguida a la pista per no haver cedit el lloc a Sebastian Vettel en una variant. Per això, l'alemany va fer podi.

De tota manera, un cop allà, el quatre vegades campió del món va haver d'aguantar xiulets del públic mexicà, molt favorable a un Fernando Alonso que no va poder passar del tretzè lloc, i això el va enutjar. Vettel ja no té possibilitats d'atrapar Daniel Ricciardo, quart ahir, en la tercera posició del campionat de pilots.

En la cursa, en què Alonso i Carlos Sainz també van tenir una enganxada que va acabar amb sanció per al madrileny, Hamilton va gestionar molt bé la seva privilegiada posició en l'arrencada, tot i que en el primer revolt va sortir recte. No va ser sancionat. Sí que ho va ser Verstappen després per una maniobra semblant. Vettel se'n va queixar i va sortir beneficiat, tot i que abans havia dedicat algun improperi al director de cursa, Charlie Whiting. La cursa d'Interlagos, a Brasil, d'aquí a 15 dies, pot dictar sentència.