El pilot francès Johann Zarco va sentenciar l'última categoria que faltava per decidir el campió del món, la de Moto2. A més, ho va fer de la millor manera, guanyant la cursa de Malàisia i obtenint els punts que necessitava respecte de Thomas Luthi i Àlex Rins, que no van poder fer res per seguir-lo. A més, el barceloní va acabar en una dolenta catorzena posició i ara té molt difícil la consecució del subcampionat.

Zarco va explicar que "m'han passat moltes coses pel cap en les tres últimes voltes, però he estat molt concentrat en tot moment, encara que sabia que l'avantatge de tres segons que tenia em permetia ser confiat sense excessos".

Pel que fa a MotoGP, Andrea Dovizioso va aconseguir la seva primera victòria de la temporada després d'aprofitar-se de la segona caiguda seguida de Marc Márquez, que va anar per terra quan era al grup del capdavant. De la lluita que hi havia aleshores entre els tres italians -Rossi, Dovizioso i Iannone-, aquest darrer tampoc no se'n va sortir i va ser el seu company qui va aconseguir la primera victòria de la temporada, davant de Rossi. Márquez va lamentar que els espectadors aplaudissin la seva caiguda, tot i que va recordar que "Rossi és molt gran en aquesta banda de món". La cursa va arrencar tard, ja que va haver de ser ajornada dos cops per la pluja.

Abans, en la categoria de Moto3, l'italià Francesco Bagnaia va obtenir la victòria després que la cursa fos aturada, també per les condicions meteorològiques, en la volta número catorze.