Hi van ser presents, en el primer dels actes en el Complex Vell Congost i en la gala posterior al teatre Kursaal, molts dels que el van conèixer, el van apreciar i el van estimar. L'Espai Andreu Vivó i Tomàs és el nom que, des d'ahir al vespre, figura com a oficial en la sala de gimnàstica de primer nivell on cinc-cents nens i nenes hi fan les seves evolucions, s'entrenen cada dia sota les ordres dels monitors de l'Egiba, i que recull l'exemple que va donar Andreu Vivó, l'olímpic que va morir als 34 anys el darrer dia del 2012. Ahir, entrenadors i els companys que va tenir li van fer costat, perquè l'ànima d'Andreu Vivó, a més de les imatges i dels seus trofeus, és ben present en una sala modèlica.

Montse Tomàs, mare d'Andreu Vivó, amb el batlle Valentí Junyent, va descobrir la placa en record del gimnasta. L'Espai Vivó també té una gran imatge de l'olímpic en un exercici d'anelles i un escrit amb un perfil biogràfic. Una part de les seves medalles i trofeus quedaran exposats en dues vitrines.

El torn dels parlaments l'obria Jordi Serracanta, com a regidor d'Esports, el qual va destacar que l'Espai Vivó "recordarà tota la figura, la personalitat i trajectòria del gimnasta". Cal dir que entre els convidats ahir hi havia també els exregidors d'Esports de Manresa. Xavier Casimiro, president de l'Egiba, l'entitat que treballa cada dia en l'Espai Vivó, va manifestar que "nosaltres ens comprometem no tan sols a recordar la imatge i els èxits de l'Andreu, també a divulgar el que va fer i el gran amor que ell tenia per la gimnàstica. La gala que hem preparat ha volgut ser del tot fidel a la personalitat de l'Andreu".

Xavier March, president de la Catalana de Gimnàstica, va lloar "una sala que fa tres anys que està en marxa, i és un honor ser aquí per recordar l'Andreu, que estimava moltíssim Manresa i, sempre que podia, s'hi escapava. Després de Joaquim Blume, la generació dels Vivó, Gervasio Deferr, Víctor Cano i companyia és la millor que hem tingut". Oriol Marcè, subdirector d'Activitats a la secretaria general de l'Esport, va destacar "l'esperit de lluita de Vivó".

Finalment, l'alcalde Junyent va remarcar que "l'Andreu va ser un gimnasta excel·lent i un lluitador que es mereixia l'homenatge", i va destacar la presència en l'acte del Congost de persones vinculades als seus inicis com Martí Besora, Francesc Martínez, Carme Claret i Joan Carreras.