L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), triple campió del món de fórmula 1, sortirà des de la pole avui al circuit d'Interlagos, a Sao Paulo, seu del Gran Premi del Brasil, el penúltim del Mundial.

Hamilton va ser el millor en la qualificació, va fer els 4.309 metres de la pista paulista en un minut 10 segons i 736 mil·lèsimes, 102 menys que el seu company i rival alemany Nico Rosberg, líder del Mundial, amb 19 punts d'avantatge sobre l'anterior (349 a 330). El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) arrencarà tercer, davant del jove holandès Max Verstappen (Red Bull), que va acabar quart en la cronometrada principal, en la qual l'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda) va ser desè i el seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso), quinzè.

El doble campió mundial asturià va girar en un minut 12 segons i 266 mil·lèsimes, 101 més que el mexicà Sergio Pérez (Force Índia) -novè-, al costat del que arrencarà des de la cinquena fila. Checo i Alonso sortiran darrere del francès Romain Grosjean (Haas) i de l'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia), que ho faran des de la quarta.

Des de la tercera fila afrontaran la cursa l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), cinquè en la qualificació, i l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull). Sainz va rodar en un minut 12 minuts i 920 mil·lèsimes, i sortirà des de la vuitena filera, al costat de l'anglès Jolyon Palmer (Renault). L'anglès Jenson Button, company d'Alonso a McLaren, va quedar eliminat en la primera ronda (Q1) i sortirà dissetè avui al circuit d'Interlagos, on es disputarà la penúltima cursa d'un mundial que es tancarà el 27 de novembre a Abu Dhabi (Emirats Àrabs).