L'escocès Andy Murray va confirmar ahir que tancarà el 2016 com a número 1 del món després de derrotar el seu antecessor en el lloc, i que també aspirava a aquesta posició, el serbi Novak Djokovic per 6-3 i 6-4. Amb el públic de l'O2 Arena entregat al seu heroi, Murray va vèncer en una hora i 42 minuts i no va notar les més de tres hores i mitja que va necessitar dissabte per desfer-se de Milos Raonic en la semifinal. Tanca, així, un final de temporada brillantíssim, amb Jocs Olímpics, els Màsters 1.000 de Xangai i París-Bercy i els torneigs de Pequín i Viena, amb l'únic punt negre de l'Obert dels Estats Units.

Servei demolidor

La clau del partit d'ahir va ser el servei de Murray, que només va cedir en una ocasió. Per contra, ell va ser capaç de crear no oportunitats de tancament i en va trencar tres al balcànic. Djokovic no va tenir el seu dia en el servei i el seu joc es va anar diluint mica en mica. Tan sols en el darrer joc del partit, va mostrar la seva raça de gran campió per salvar dos punts de partit, quan Murray jugava amb segons serveis i el serbi atacava a la desesperada. Però la constància era al costat del local, que ratifica la victòria de la temporada passada. Djokovic haurà d'esperar per igualar els sis màsters de Federer.

Per a la seva família

Un cop conquerit el torneig, Murray el va voler dedicar a "la meva família, que va fer molts sacrificis per mi i pel meu tennis quan era petit, motiu pel qual tot això és molt especial. Estic feliç d'acabar com a número 1". A més, va afegir que "aquest és un dia molt especial. Jugar davant de Novak en un partit així és molt bonic. Aquesta és una rivalitat que ve des de fa temps. He perdut moltes vegades abans, però avui he pogut aconseguir la victòria".