El futbol català va viure la seva festa anual amb la celebració de la 5a Gala de les Estrelles, que es va dur a terme a l'antiga fàbrica Estrella Damm. A l'acte hi van assistir nombroses personalitats del món del futbol, de l'esport i la política, com Josep Maria Bartomeu o Andreu Subies, i alguns dels premiats representaven la comarca bagenca de manera excel·lent.

La gala, presentada per Marta Carreras i Bernat Soler, va començar amb una benvinguda de l'humorista Pep Plaza, que va fer un monòleg per saludar els assistents. El primer premi que es va entregar va ser el del santpedorenc Josep Guardiola, guardonat com a millor entrenador de la temporada passada, i que va enviar un vídeo des de Manchester agraint aquest reconeixement. Posteriorment, el premi al jugador amb més projecció va ser per a Keita Baldé, orgullós de rebre'l.

Piqué i Losada, protagonistes

El futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué, acompanyat de la seva dona, Shakira, i els seus fills, va rebre el premi com a milor jugador català i va voler deixar clar que és «un orgull molt gran», i va agrair el premi als seus companys recordant que «això és un esport col·lectiu. També va parlar de l'empat a Anoeta: «després de fixar-nos en el partit anterior i de reflexionar tenim clar que si guanyem dissabte les coses seran diferents», va dir el central del Barça.

El premi a la millor jugadora va ser per a Vicky Losada, acabada d'aterrar de Londres per jugar al FC Barcelona. Losada es va mostrar molt contenta de «tornar a casa i recollir aquest premi».

Jonathan Soriano, tricampió

El davanter del Pont de Vilomara, amb 32 gols marcats a la Bundeslliga austríaca el curs passat i sent pitxitxi a la lliga i a la Copa, va obtenir el premi que l'acredita com a màxim golejador català del futbol professional. El vilomarenc és la tercera vegada consecutiva que recull aquest premi i, a través d'un vídeo, va mostrar el seu agraïment. El premi al millor gol el va guanyar Pitu Comadevall, ja que el seu gol va ser el més votat pels teleespectadors de TV3 i Esport 3, mentre que Xavier Estrada va guanyar el premi a millor àrbitre.

Representació al futbol sala

Berta Velasco, de l'equip Gironella-Esplugues, va guanyar el premi a millor jugadora i Adolfo Fernández al millor jugador, i l'exentrenador del Manresa Futbol Sala Juan Antonio Garcia va rebre el de millor entrenador.