El flamant campió de la Fórmula 1, l'alemany Nico Rosberg, ha anunciat avui a Viena de forma inesperada el final de la seva carrera esportiva.

En un comunicat emès a la seva pàgina de la xarxa social Facebook, el corredor de 31 d'anys d'edat, indica que va prendre la decisió dilluns passat, un dia després de proclamar-se campió en la carrera d'Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units).

"Vaig prendre la meva decisió dilluns a la nit. Després de reflexionar durant un dia, les primeres persones a les que l'hi vaig dir van ser Vivian (la seva dona) i Georg (Nolte, de l'equip Mercedes), seguit per Toto (Wolf)", assenyala Rosberg en un llarg comunicat.

"Des de fa 25 anys que sóc a les carreres, el meu somni, l'únic, ha estat convertir-me en campió de Fórmula U. Mitjançant el dur treball, el dolor, els sacrificis, això ha estat el meu objectiu. I ara ho he aconseguit, he pujat la muntanya, estic al cim, i així ja està bé ", explica.

Rosberg es troba a Viena en el marc d'una gala de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), en el marc del qual preveu una roda de premsa a les 17.00 hora local (16.00 GMT).