La manresana resident a Berga, Núria Picas, va finalitzar en segon lloc l'etapa d'ahir de la Titan Tropic, a Cuba. Va ser la segona de la prova de forma cronològica però la primera de la competició després que es donés per acabat el dol al país per la mort de Fidel Castro. Picas, no habitual en les proves de BTT i excampiona del món dins de l'especialitat de les ultra trails, corre aquesta prova amb l'equip manresà del Tomàs Bellès i va ser segona darrera de la ciclista local, la cubana Maries Mejías, tretzena a la classificació absoluta. Picas es va refer d'una caiguda i va entrar en segona posició entre les dones a Soroa després de 106 km.

A la categoria masculina, qui es va imposar va ser el colombià Diego Alejandro Tamayo amb un temps de 3 hores 19'59'' al davant d'Ismael Ventura i Yoandri Freire. L'actuació dels tres components del Tomàs Bellès va ser molt bona: el berguedà Cristofer Bosque va ser sisè a 4'25'' del primer classificat, Roberto Bou va entrar setè a 4'31'' i José L. Gómez, vuitè a 5'10''. El vencedor de l'edició del 2015 de la Titan Tropyc by Gaes, Josep Betalú, va tenir problemes mecànics i va haver de cedir més de 20 minuts respecte al líder i gairebé ha quedat descartat.

Avui es disputa l'etapa entre les poblacions de Soroa i Viñales. La Titan Tropic finalitzarà dijous que ve a Cayo Jutías.