n Sense el nou pivot Igor Zaytsev ni el lesionat Cvetkovic, i el dubte de la participació de Brion Rush, avui l'ICL Manresa afrontarà un partit que està marcat com a cabdal per a l'equip d'Ibon Navarro. Es visita la pista d'un rival directe, com és el Fuenlabrada, indret oportú per trencar la ratxa de les 8 derrotes seguides que arrossega l'equip del Nou Congost. Amb jugadors que han de ser puntals com ara Suggs o Andric molt qüestionats, l'ICL ha de buscar la victòria que sigui un punt d'inflexió, el principi del canvi de rumb.

Ibon Navarro manifesta abans del partit «que és una molt bona ocasió per a nosaltres de confirmar el que hem fet bé els 3 darrers partits. Malgrat les derrotes, amb el condicionant de la qualitat dels rivals, hi ha hagut aspectes que sí que han estat positius. El que ara hem de millorar ens ajudarà per mirar de guanyar a Fuenlabrada. Aquest és un equip que conserva el bloc de la temporada passada i potser la competició europea els afecta; en tot cas, al seu pavelló han fet uns grans partits, han derrotat el València i van competir davant del Barça». La situació molt delicada de l'ICL no fa sentir pressió a Ibon Navarro: «no, nosaltres el que fem és intentar centrar-nos en la feina, no obsessionar-nos a vèncer. Aquest és el procés que ens cal per jugar millor i tenir possibilitats de victòria».

Sobre Lluís Costa, que avui ha d'assumir el paper de base titular a Fuenlabrada, Navarro opina que «cada dia va millor, està creixent amb els minuts que té. Serà un dia dur per a ell, perquè l'advesrari que ens trobem juga amb tres ritmes de contraatac diferents, i ell ha de ser el primer de posar-se ben aviat a defensar i empènyer la resta. Ell i Román hauran de fer una tasca molt important». Brion Rush té molèsties als isquiotibials.

Els percentatges de Suggs

Un dels jugadors que està oferint un rendiment per sota del que va exhibir a la pretemporada és l'ala Scott Suggs, el que havia de ser el gran especialista en llançaments triples de l'equip. Navarro raona sobre ell que «és cert que té el 20% d'efectivitat i que en els seus primers partits de lliga va haver de fer tirs en males posicions. Però en els darrers està tenint llançaments molt lliurats, i està fallant. Hem de mirar d'ajudar-lo, descobrir què és el que li passa, i ajudar-lo».

Sobre el Fuenlabrada i la seva motivació, atès que dimecres té una cita continental vital, el tècnic diu que «no sé com prioritzaran els seus esforços».