Dos dies sense cursa. La sisena etapa del Dakar, que ahir havia d´enllaçar les ciutats bolivianes d´Oruro i La Paz, va haver de ser suspesa a causa d´unes condicions «extremes» meteorològicament parlant. L´equip de reconeixement de l´organització va constatar que el terreny pel qual havia de discórrer la jornada estava cada vegada pitjor, motiu pel qual va cancel·lar l´etapa, segons va precisar l´organització des del campament de La Paz. Comprenia 786 quilòmetres, 527 d´ells cronometrats, per a cotxes, quads i motos, i uns 772 quilòmetres, amb 513 d´especial, per als camions.

Ja el divendres a la tarda s´havia escurçat l´especial de dissabte a la meitat, però després es va decidir anul·lar-la i que els pilots arribessin a La Paz en un enllaç sense cronometrar. La caravana del Dakar va passar per un podi preparat a la plaça Major, al centre de La Paz, i després es va dirigir al campament, ubicat al Col·legi Militar Gualberto Villaroel, al sud de la ciutat, on avui diumenge els pilots tindran el seu dia de descans.

La cursa es reprendrà dilluns amb la setena etapa, que portarà els pilots a la ciutat d´Uyuni en un recorregut de 622 quilòmetres, 322 dels quals, cronometrats. El manresà Moi Torrallardona, component de l´equip que formen amb Gerard de Rooy i Darek Rodewald, sortirà amb el seu Iveco al capdavant de la categoria de camions, amb 2´23´´ d´avantatge respecte a Eduard Nikolaev (Kamaz). En motos, el manresà Gerard Farrés (KTM) , sense fer gaire soroll fins ara, reprendrà la competició des de la 4a plaça. En cotxes, Nani Roma i l´odenenc Àlex Haro, amb Toyota, també són quarts, i l´olianenc Isidre Esteve ocupa la 35a plaça amb Mitsubishi.

Nani Roma, satisfet

Precisament, Nani Roma va dir ahir estar «satisfet» d´arribar al dia de descans, «cinc minuts» darrere del líder, el francès Stéphane Peterhansel (Peugeot). «Som quatre cotxes amb possibilitats de guanyar, perquè els altres ja estan molt distanciats», va dir Roma.

Fins ara, Peterhansel lidera la classificació de cotxes amb un temps de 14:02:58 hores, seguit pels seus compatriotes i companys d´equip, Sebastien Loeb (+1:09 min), i Cyril Despres (+4:54 min). Roma és quart (+5:05 min) i el cinquè, el finlandès Mikko Hirvonen (Mini), està endarrerit 42:21 minuts.

«També tenim clar que queda una setmana molt dura i molt difícil. Queden etapes molt llargues i una marató, per tant, pot passar tot. Però estem molt contents amb el que hem fet aquest Dakar», va sostenir Roma. «En definitiva, ha estat una setmana molt positiva. Està sent un Dakar molt difícil, amb navegació complicada. Veus que a cada quilòmetre pots perdre temps si comets errors», va afegir.

El pilot de Toyota va celebrar la decisió de l´organització de cancel·lar la jornada d´ahir dissabte: «era impossible sortir» del campament d´Oruro pel fang i l´aigua. A més, Roma va assenyalar que aquestes etapes que es corren a l´alçada no beneficien el seu vehicle. «Per ser sincer, en alçada ens costa molt seguir els Peugeot. Divendres ho vam veure quan ens van passar Peterhansel i Loeb, que corrien molt. Realment tenen molta menys pèrdua de potència que nosaltres en alçada, a part que pesen menys, per la qual cosa caldrà esperar a etapes més baixes», va concloure.