El camió de Gerard de Rooy i Moi Torrallardona no ha tingut un bon dia en la vuitena etapa del Dakar i ha perdut el liderat de la prova. El vehicle del bagenc ha arribat en la novena posició de la jornada, a 7 minuts i 13 segons del guanyador, l'holandès Van den Brink. Segon ha estat l'argentí Villagra i tercer el rus Nikolaev.

Amb aquests resultats, la classificació del Dakar 2017 en la categoria de camions s'ajusta més que mai. Els dos Kamaz han superat l'Iveco de De Rooy, que els segueix a molt poc temps. El nou líder de la general és el rus Sotnikov, quart en l'etapa d'avui. La segona posició és per el també rus Nikolaev, a 1 minut i 46 segons del seu company d'equip.

De Rooy i Torrallardona es col·loquen ara tercers, a només 2 minuts i 20 segons del líder. Els tres primers classificats de la general doncs, es troben separats per menys de tres minuts. El final del Dakar en aquesta categoria serà més que emocionant i tot pot passar encara.

La vuitena etapa del Dakar 2017 en camions ha estat més curta que la de motos i cotxes. Els vehicles pesats només han disputat la primera part de l'especial i han finalitzat al CP1, al quilòmetre 174 de l'especial.

Farrés s'acosta al podi

En la categoria de motos, Joan Barreda ha guanyat l'etapa marató amb autoritat i el britànic Sunderland ha mantingut el liderat sense problemes. Barreda ha marcat un temps de 4 hores i 28 minuts. En segona posició a l'etapa d'avui entre Uyuni i Salta ha arribat l'australià Walkner, que ha superat al manresà Farrés en la classificació.

El pilot català ha arribat a meta en dècima posició, a 9 minuts i 42 segons del vencedor. Tot i perdre una posició a la general, Farrés està més a prop del podi final, ja que ha recuperat temps respecte al tercer, el francès Van Beveren. El de Manresa és cinquè a 34 minuts i 24 segons del primer, però ja té el tercer lloc de la classificació a menys de sis minuts.

L'especial de 492 quilòmetres ha estat reduïda uns 72 quilòmetres pel desbordament d'un riu i separada en dues parts: la primera de 174 i la segona de 246. La novena etapa, que es disputarà aquest dimecres, serà l'etapa reina del Dakar, amb un trajecte de 977 quilòmetres, 406 d'ells cronometrats.

Roma i Haro perden una posició

La superioritat dels Peugeot en cotxes sembla innegociable. Sebastien Loeb ha guanyat l'etapa seguit dels seus companys de marca Peterhansel i Despres. A la general, el francès Loeb li ha robat la primera posició al seu company Peterhansel, que es troba a només 1 minut i 38 segons.

Nani Roma i l'anoienc Àlex Haro han arribat en setena posició, a 14 minuts i 26 segons del vencedor. Amb aquest temps, perden una posició a la general i de moment, queden fora del podi. La parella catalana queda en quarta posició de la general, a 23 minuts i 36 segons del líder.