El Barça va arribar per setè any consecutiu a les semifinals de la Copa amb una lliçó d'efectivitat. Sabent que el rival és d'aquells a qui agrada tocar la pilota, els blaugrana el van deixar fer i el van rematar a la contra. Messi va ser el llançador per als seus companys, que van estar impecables fins a l'ocasió errada per Aleix Vidal al minut 85. L'equip de Luis Enrique té molts registres i ahir va mostrar el més pràctic

La sola introducció de Mascherano com a mig centre en l'onze inicial ja deixava clar que Luis Enrique no volia forats al centre del camp. El Barça va jugar des del primer moment amb el gol d'avntatge de Neymar a l'anada i tant Cillessen com els seus companys no van dubtar a llançar pilotes llargues per trencar la pressió alta que, com s'esperava, va fer l'equip d'Eusebio. Aquest fet va derivar en uns primers minuts en què la pilota era sempre a camp barcelonista, però sense cap perill excepte en una bona recuperació de Jordi Alba davant d'Oyarzabal, que es quedava sol davant del porter a passada de Zurutuza.

Un xut i un gol

El Barça no havia aparegut amb perill a l'àrea de Rulli, tret d'una centrada de Neymar, quan va arribar el gol. Umtiti recupera, sense falta, una pilota a Xabi Prieto i combinació rapidíssima del trident. Neymar a Messi i aquest a Luis Suárez perquè l'uruguaià cedeixi a Denis i aquest superi el porter argentí de xut creuat.

I el Barça no va fer gairebé res més, ofensivament parlant, en els primers 45 minuts. Només una passada a Luis Suárez en què l'àrbitre va decretar de manera errònia fora de joc. El control va tornar a la Reial, però la sensació era que el conjunt barcelonista estava massa ben situat per rebre un gol en contra. Una mitja volta de Willian José, un xut alt d'Elustondo i una enganxada entre Neymar i Vela, amb targeta per a cadascun, van ser les úniques situacions que van fer despertar el públic en una primera part molt tàctica, però de poques oportunitats.

A la segona, tot va canviar. O ho podia haver fet més de no haver estat per Cillessen, que va evitar amb una gran parada un xut a boca de canó de Willian José. En la contra, Neymar va fer un canvi de ritme prodigiós i va ser objecte d'un clar penal que va transformar Messi.

Bogeria final

Però la Reial no es va rendir. Eusebio va fer dos canvis i tots dos, Canales i Juanmi, van combinar després d'una pilota perduda per André Gomes, el pitjor del seu equip, perquè l'andalús reduís la distància. Un minut després, però, Luis Suárez va transmetre tranquil·litat a tothom en rebre una passada a l'espai de Messi, que s'havia driblat dos homes. L'uruguaià va posar el cos davant d'Íñigo Martínez i va batre Rulli.

El partit va semblar aturar-se, però Willian José el va reactivar amb un cop de cap a centrada de Canales i empassada d'Umtiti. Als bascos els faltaven dos gols per classificar-se i hi va haver minuts de dubte, però Messi els va dissipar. Primer va obrir a un molt bon Aleix Vidal perquè aquest servís el quart gol a Arda, que havia rellevat Neymar. I en plena voràgine, va tornar a rifar-se tres contraris abans de trobar un forat impossible per assistir a un altre dels destacats, Denis Suárez, que havia obert el marcador i el va tancar amb subtilesa.

I encara Messi hauria pogut fer-ne un altre, però Illarramendi li va blocar un xut i Martínez Munuera no li va voler concedir un penal diàfan. El Barça avança amb solvència en tots els sentits.