Va jugar a Primera Divisió amb el Valladolid entre el 1988 i el 1994 amb els Higuita, Valderrama, Onésimo, etc. S'havia format als equips inferiors del Reial Madrid. Després de penjar les botes va entrenar els juvenils i cadets del Reial Madrid amb Del Bosque com a director de la pedrera blanca. Actualment treballava per l'Atlètic de Madrid, mirant possibles fitxatges.

Un dels moments més recordats de Luis Miguel Martínez Damián va ser a la temporada 1989-1990, quan amb la samarreta del Valladolid va anotar un gol contra el Barça de Koeman o Laudrup.

El canvi ha estat radical ja que des d'ahir, Luis Miguel Martínez Damián és el nou entrenador del juvenil A del Manresa, que juga a Lliga Nacional. I és que el brasiler Fábio Giuntini Santiago, que va agafar el relleu del destituït Albert Nualart, ha hagut de marxar al Brasil per motius personals.

Segons Jonathan Modesto, director esportiu del Manresa, Luis Miguel Martínez Damián ve aquí per «liderar el projecte del futbol base. A més a més de portar el juvenil, assumirà la direcció esportiva dels equips inferiors». Martínez Damián, que s'estrenarà diumenge en el derbi amb el Gimnàstic al Congost, té clar que ara el que cal és «conèixer bé els jugadors. A partir d'aquí ja decidirem de quina forma caldrà jugar. Jo no sóc cap Superman, el que vinc és a treballar i intentar respondre a la confiança que han tingut cap a la meva persona».