El FC Barcelona i el nord-americà Xavier Munford han signat un acord fins a final de temporada perquè el base nord-americà acompanyi al seu compatriota Tyrese Rice a la direcció de l'equip blaugrana.

L'entitat barcelonista ha informat aquest migdia que ha tancat la contractació d'aquest base de 24 anys i 1'90 metres, qui prové del Greensboro Swarm de l'NBA D-League. Aquest equip està afiliat als Hornets de Charlotte de la NBA.

Després d'haver superat aquest matí la revisió mèdica, el jugador debutarà en el partit de diumenge al Palau Blaugrana contra el Bilbao Basket, corresponent a la vintena jornada de l'ACB.

A la NBA D-League, ha disputat 30 partits, amb una mitjana de 18'5 punts, 4'8 rebots i 5'3 assistències, a més de participar en l'All-Star de la D-League, ha informat el FC Barcelona .

En la temporada passada, el nou jugador del Barcelona va jugar en 14 partits a l'NBA, enrolat als Grizzlies de Memphis, amb una mitjana de 5'7 punts i 17'4 minuts de mitjana, a més de participar en quatre partits de la fase final.

La decisió de fitxar Xavier Munford es deu, segons el secretari tècnic del Barcelona Lassa, Rodrigo de la Font, a la polivalència del jugador.

"El fitxatge de Munford s'ha vist propiciat per les necessitats de l'equip després de les últimes lesions. Volíem un jugador polivalent que fos capaç d'adaptar-se amb eficàcia a les diferents necessitats i Xavier ja va demostrar ser capaç de fer-ho la temporada passada als Memphis Grizzlies" , ha argumentat De la Fuente.