L'anoienca resident a la Seu d'Urgell Laura Orgué va complir els pronòstics i va imposar-se en el campionat d'Espanya de cronoescalada en esquí de muntanya a l'estació aragonesa de Cerler amb un temps de 29:51.19. Orgué va superar la seva companya d'equip de l'RSM Spain Clàudia Galícia per només 39 segons en un duel anivellat.

La tercera posició final va ser per a Marta García, que va creuar la línia d'arribada a gairebé dos minuts de la guanyadora. La victòria de Laura Orgué, a part, té el mèrit d'haver-la obtingut en unes condicions climatològiques molt complicades a causa del mal temps i el fort vent. Arran d'aquestes inclemències, l'organització va haver de retallar l'itinerari previst a la pista El Molino, situada a 1.500 metres d'alçada, per motius de seguretat.

Al final de la prova, la corredora anoienca es mostrava molt satisfeta per la seva victòria i assegurava que «he tingut bones sensacions. La prova ha tingut més ritme que la de la Copa del Món disputada a Vallnord i això em fa ser optimista de cara al futur».

Sobre la cursa comentava que «hem hagut de fer algun tros per fora pista, la qual cosa ha fet la cursa més entretinguda». Orgué no participarà en la prova d'esprint que es fa avui, ja que enguany ha decidit centrar-se només en la disputa de les curses verticals.