Alejandro Valverde (Team Movistar) és el primer líder de la 63 Volta a Andalusia després d'imposar-se aquest dimecres en l'etapa inaugural, entre Rincón de la Victoria (Màlaga) i Granada. Una cursa que es va resoldre a l'esprint i en què el murcià va tornar a mostrar el seu idil·li amb la Ruta del Sol.

En aquesta primera etapa, de 155 quilòmetres, va invertir un temps de 4 hores, 2 minuts i 28 segons, el mateix que altres els favorits al triomf, com Wout Poels (Team Sky), Ion Izagirre (Bharain) o Alberto Contador (Treck Segrafredo ).

Valverde, quatre vegades guanyador de la ronda andalusa, de la qual és el vigent campió, va aconseguir la victòria 199 en el seu palmarès.

A 50 quilòmetres per a la meta de Granada el grup es va partir i van marxar Van der Sande, Senechal i Turek amb un avantatge sobre el paquet principal de 1.06, però la diferència va disminuir a només 20 segons a falta de 40 quilòmetres, quan la carrera va arribar a la localitat d'Armilla, van ser absorbits pel gran grup.

El Trek Segrafedo va continuar amb la seva tasca de control i el seu cap de files, Alberto Contador, va estar en tot moment protegit abans de començar les hostilitats en la pujada al port de Monachil.

El madrileny es va trobar còmode, va fer una selecció i va llançar un atac, però es va trobar la resposta perfecta d'Alejandro Valverde, que primer va dubtar i després va progressar fins a atrapar-lo.

Des del darrere van tirar fort Ion Eizagirre (Team Bharain), Wout Poels i Diego Rosa (Team Sky) i Rigoberto Urán (Cannodale), que no van trigar a agafar als dos favorits a la victòria final.

Els candidats a la victòria final es van deixar veure en tot moment i en el descens del port va aparèixer el murcià, qui amb potència es va llançar a aconseguir la victòria i ho va aconseguir després d'imposar-se a la meta de Granada per davant de Poels.