El 4-0 encaixat pel Barça dimarts a París fa créixer especulacions cada dia que passa. Com sol ser habitual en aquests casos, l'entrenador és el més qüestionat quan la situació esportiva d'un equip no va com hauria d'anar. Amplis sectors del barcelonisme han criticat, des de fa mesos, l'estil de joc cap al qual Luis Enrique ha fet virar el Barça, més basat en el joc directe i a fer arribar la pilota aviat al trident que no pas a fer circular l'esfèrica. Així, i tenint en compte que el contracte del tècnic asturià s'acaba el juny i no ha expressat la seva voluntat de continuar, ja comencen a sorgir noms de substituts. Un d'ells és el de Jorge Sampaoli, entrenador argentí del Sevilla. El millor del cas és que l'anàlisi que feien al seu país sobre el seu acoblament al club blaugrana és anterior al desastre del Parc dels Prínceps.

Punts de connexió

Segons El Gráfico, la connexió que hi ha entre Sampaoli i Messi és forta. Van néixer a 52 quilòmetres de distància i tots dos eren de Newell's Old Boys quan eren petits. El tècnic, aleshores seleccionador xilè, va derrotar el crac en la final de la Copa Amèrica del 2015, però en l'entrega de la Pilota d'Or de l'any posterior es van abraçar i es va notar una bona relació entre tots dos. Sampaoli li hauria dit «et felicito pel premi, em sento orgullós de tu com a argentí, et felicito per la teva humilitat. Segueixes sent el noi de Rosario». Aquestes paraules sembla que van agradar molt al blaugrana, que també el va felicitar per la Copa Amèrica obtinguda.

A més, hi ha més integrants del trident que avalen Sampaoli en privat. Ho ha fet Neymar. L'entrenador ha sopat a casa del davanter blaugrana. Va ser durant un semestre sabàtic que es va agafar i que va contemplar una visita a la llotja del Camp Nou.

També té bona relació amb un altre home fort del vestidor blaugrana, Javier Mascherano. El jugador es va formar al club Renato Cesarini, als afores de Rosario, que tenia com a tècnic Sampaoli.

Unió guardiolista

Un altre punt a tenir en compte és que el segon entrenador de Sampaoli al Sevilla és Juanma Lillo, el qual, segons el reportatge de El Gráfico, és «la musa inspiradora de Pep Guardiola», de qui és un íntim amic i al qual va entrenar al Dorados de Culiacán mexicà. La prestigiosa revista acaba el reportatge dient que «si s'esgota el cicle de Luis Enrique al Barça, és clar que no li faltarà una banqueta a Jorge Sampaoli.

El fet cert és que l'entrenador de Casilda ha fet una entrada triomfant a la lliga espanyola, situant el Sevilla en tercera posició i en els vuitens de final de la Lliga de Campions. Al club andalús va substituir Unai Emery, que es pot haver convertit en el botxí de Luis Enrique. Una altra casualitat d'aquelles que passen.