El València Basket, que la temporada passada arribava com a favorit a la fase final de la Copa del Rei de la Corunya i va caure eliminat sorprenentment en els quarts de final davant del Gran Canària, va aprendre la lliçó i va aprofitar l'embranzida dels primers minuts per desfer-se del conjunt insular en la repetició de la jugada. Bojan Dubljevic, autor de 22 punts, va ser el pal de paller en què es va basar el conjunt de Pedro Martínez per dominar el partit.

A més, el bon tram del tercer període de Guillem Vives, els punts des de la banqueta de Pierre Oriola quan Kravtsov es va carregar de faltes i la diferència en l'encert des de la línia de tres punts (13-5) va determinar la clara victòria taronja ahir al Buesa Arena.

Dubljevic marca el camí

El parcial de 7-0 a l'inici, amb tots els punts de Dubljevic, ja va marcar la línia. El Gran Canària va semblar recuperar-se del cop inicial i va aguantar el primer període com va poder, però al segon el València va prendre de nou el comandament i la diferència va arribar a créixer fins als 19 punts (43-24). Va ser important l'aportació d'Oriola, amb vuit punts gairebé consecutius.

Al tercer quart, i tot i disparar-se fins als 21 punts (57-36), l'equip de Luis Casimiro va iniciar una reacció que el va arribar a situar a vuit punts (64-56, després d'un bàsquet d'Oliver) quan encara faltaven vuit minuts. Aleshores, però, Vives va agafar el control de la situació, va anotar set punts gairebé seguits i un triple de Sikma (74-61) va proporcionar als valencians la tranquil·litat suficient per no haver de patir en la fase final de l'enfrontament.