L'exjugador del Bàsquet Manresa Sergi Llull va demostrar ahir que segurament és el jugador més determinant que actualment hi ha en tot el bàsquet europeu, i és que va ser clau per entendre la victòria del Reial Madrid amb 22 punts anotats, molts al final del partit. Així, el jugador de Maó rebia el títol de MVP de la Copa per segona vegada. La seva mitjana en els tres partits disputats ha estat de 22,3 punts, 6,3 assistències, 2,7 rebots i 22 de valoració. Els quatre triples anotats a la final van ser una llosa per al València.

Cal dir que Sergi Llull és el segon jugador de la història del Madrid que repeteix com a MVP de la Copa del Rei després que el seu company Rudy Fernández l'hagués obtingut tres vegades (una, però, com a jugador del Joventut de Badalona, a Vitòria, precisament). Una dada que demostra l'època daurada que està tenint Llull i el seu equip, el Reial Madrid, és que, amb el títol obtingut ahir, el base balear ja n'ha guanyat 14 en les 11 temporades que fa que juga al conjunt blanc.

Segona final perduda per Rafa

Qui sembla que no té gaire sort a les fases finals de la Copa del Rei és el capità santpedorenc del conjunt taronja, Rafa Martínez, ja que amb la d'ahir ja ha perdut les dues finals que ha disputat.

L'anterior va ser l'any 2014 contra el FC Barcelona, que llavors entrenava Xavi Pascual, per 85-69 en una edició que, com la d'enguany, també es va disputar a la capital vitoriana.