L'exfutbolista del Barcelona Dani Alves ha assegurat que després de vuit anys vivint a Barcelona "la independència (de Catalunya) seria un error", perquè "si Espanya i Catalunya se separen, tots dos sortirien perdent", ja que "junts són més forts".

Preguntat en una entrevista que publica avui el diari ABC sobre el seu pensament al respecte del moviment independentista català, Alves considera que "el menyspreu de la resta d'Espanya, et parlo dels ciutadans i de les institucions polítiques, amb Catalunya ha generat aquesta onada independentista dels últims anys".

"Així ho he sentit jo durant els vuit anys que he viscut a Catalunya. I això ha provocat que el poble català s'hagi tancat en si mateix, però no hauria de ser així. Ells reben la gent d'Espanya amb afecte, encara que ho fan des de la desconfiança i el recel. I no crec que això sigui bo", ha comentat.

El brasiler opina que hi ha ciutadans que participen en manifestacions proindependència sense que "ni tan sols (sàpiguen) el que és la independència".

"Segueixen la corrent, segueixen a la massa perquè és el que toca. Tant l'actitud de les institucions espanyoles com les de Catalunya i la seva gent és equivocada. Jo sempre em decantaré per la via del diàleg i del consens. La independència seria un error. Si Espanya i Catalunya se separen, tots dos sortirien perdent. Junts són més forts", ha dit.