L'Athletic de Bilbao va confirmar ahir una de les eliminacions més sorprenents de la seva història en perdre per 2-0 al camp del modest Apoel Nicòsia i no fer bo el 3-2 que portava de renda des de la capital biscaïna. Els bascos van dominar el partit, però l'efectivitat del conjunt xipriota el va acabar deixant fora de competició.

L'Athletic va disposar d'algunes oportunitats en els primers 45 minuts, principalment en un córner de Beñat i una rematada de Susaeta, però l'Apoel va capgirar l'eliminatòria en els primers segons de la represa. Va ser Sotiriou qui va rematar una centrada d'Efrem i va superar Gorka. Les coses encara van empitjorar nou minuts més tard, quan un discutible penal de Balenziaga a Gianniotas va ser transformat pel mateix jugador, tot i que el porter basc va estar a punt d'aturar el llançament.

En els darrers minuts, ja amb el jove Villalibre damunt del camp, l'Athletic va disposar d'arribades, sobretot de Williams, però el davanter va mostrar-se negat davant de la porteria.

Per la seva banda, el Vila-real tenia poc a fer al camp de la Roma després d'haver perdut a casa per 0-4, però va competir i es va endur una victòria meritòria. El gol de Borré va donar, com a mínim, un triomf de prestigi als de Fran Escribá, que van reservar molts titulars per jugar diumenge contra el Reial Madrid.

Cauen Tottenham i Fiorentina

De la resta de partits van destacar les eliminacions sorprenents de la Fiorentina, que va caure a casa per 2-4 contra el Borussia Mönchendgladbach després d'haver vençut per 0-1 a l'anada, i del Tottenham, que només va poder empatar a casa (2-2) davant del Gant. Havia perdut per 1-0 en el primer partit. També van passar ronda ahir l'Olympiacos, l'Ajax, el Besiktas, l'Anderlecht, el Copenhaguen, el Genk, el Lió (que ahir va superar per un escandalós 7-1 l'AZ Alkmaar) i el Rostov. Dimecres pas-sat van superar ronda el Manchester United, el Krasnodar i el Schalke.