França ha deportat el esportista Veneçolà Adrián Solano, quan aquest es trobava a París acusat de voler establir-se a França de forma il·legal per escapar de la crisi econòmica a Veneçuela. I es que les autoritats franceses no es podien creure que Solano fos un esquiador professional després de veure imatges de les seves actuacions en diverses competicions.

La cancellera de Veneçuela, Delcy Rodríguez, ha informat avui que el seu país presentarà una nota de protesta davant França després de la "ofensa" que va patir l'atleta veneçolà d'esquí nòrdic Adrián Solano, qui va ser deportat des París el passat gener.

"Seguint instruccions del president Nicolás Maduro presentarem protesta al Govern francès per l'ofensa contra l'esportista veneçolà", va assenyalar Rodríguez en el seu compte a Twitter.

Solano havia d'arribar a Suècia el gener passat per reunir-se amb el seu entrenador, el també esquiador veneçolà César Baena, i preparar-se per als Mundials de Lahti 2017, a Finlàndia, amb escala a Paris.

Però en arribar a París va ser detingut per autoritats migratòries i acusat de voler establir-se a França de forma il·legal per escapar de la crisi econòmica a Veneçuela.

Seguidament va ser allotjat en un hotel per processats per assumptes migratoris, portat a judici i, tot i que va demostrar tenir documents que ho acreditaven com a atleta en trànsit, va ser expulsat de França.

El cost de la butlleta va ser sufragat pel consolat veneçolà a París, ja que el jove només comptava amb 28 euros en efectiu en aquell moment.

"Em van fer perdre un mes del meu entrenament, em van fer perdre quantitat d'avantatges que tenia sobre els meus companys, aquesta va ser la violència més gran que vaig patir", va afegir Solano sobre l'incident.

Per la seva banda, César Baena va acusar les autoritats migratòries franceses de "racisme" i es va mostrar sorprès per la deportació del seu protegit.