El base de l'ICL Manresa Lluís Costa va respondre ahir les preguntes dels aficionats al xat del portal web regio7.cat, i va comentar que «després de com va anar la pretemporada no m'imaginava una situació així, però encara som a temps de canviar la dinàmica. Estem treballant molt bé en el dia a dia, i quan guanyem un o dos partits pot canviar tot. Espero i crec que ens salvarem».

El primer matx que té l'ICL després de l'aturada per la Copa del Rei és aquest diumenge a la tarda al Nou Congost davant el Retabet Bilbao, en un partit que «fa dues setmanes que el preparem, i crec que tenim moltes opcions de guanyar». Dels bascos, el jugador de Sant Just Desvern opina que «la gran referència és Álex Mumbrú. També està a un gran nivell Scott Bamforth, i per dins crec que estan molt compensats amb Buva i la intimidació de Micheal Eric».

Sobre la relació amb els seus companys de posició, Costa explica que «a Cvetkovic el conec des de fa anys, ja que jugava contra ell en categories inferiors. Tenim molt bona relació, igual que amb Machado, que des que ha arribat s'ha adaptat molt bé». Respecte al seu rol dins l'equip i la pèrdua de minuts, el base és pacient i diu que «s'ha de saber esperar el moment. L'arribada de Machado va fer augmentar la competència, així que seguirem treballant per quan arribi l'oportunitat».

Costa també va ser preguntat per la lluita del seu equip, un aspecte que «hauria de ser una de les nostres senyes d'identitat. No hauria de ser necessari que l'entrenador ens ho digui, ho hauríem de transmetre a la pista». Sobre l'absència de jugadors nacionals a la Lliga Endesa, el jugador de l'ICL es mostra preocupat: «crec que s'haurien de prendre mesures, som un dels millors planters i no es nota a la lliga». Finalment, Costa va seguir l'exemple dels seus companys Xavi Rey i Aleksandar Cvetkovic i va prometre que «si ens salvem, pujaré en bicicleta a Montserrat».

D'altra banda, els àrbitres encarregats de dirigir l'ICL Manresa-Retabet Bilbao d'aquest diumenge seran el basc Juan Carlos García González, el castellanolleonès Vicente Bultó i el madrileny Martín Caballero.