Després de la boxa, el futbol americà és el segon esport en què s'ha fixat més la indústria cinematogràfica nord-americana a l'hora de premiar amb els Oscar una pel·lícula. Tres llargmetratges han rebut la preuada estatueta en alguna de les seves categories i tots tres només n'han rebut una.

La darrera de beneficiar-se'n va ser Sandra Bullock, escollida la millor actriu per The Blind Side, una pel·lícula del 2009 que aquí es va traduir com Un sueño posible. Es tracta de la història d'una mare que es vol convertir en tutora legal d'un noi procedent d'una llar desestructurada que vol triomfar com a jugador de futbol americà.

Anys enrere, tambe va rebre un premi, el de millor direcció artística, El cielo puede esperar, del 1978. Finalment, la coneguda Jerry Maguire (1996) no va atorgar l'Oscar a Tom Cruise en el seu paper de representant de jugadors, però sí a Cuba Gooding Jr. com a millor actor secundari.

El billar, una activitat a cavall de l'entreteniment i l'esport, també ha vist com dues de les pel·lícules que en parlaven han rebut guardons i, curiosament, en totes dues hi intervenia Paul Newman. La primera era El buscavidas (1961), premiada per la direcció artística i la fotografia. En la segona, tancant el cercle, actuava amb Tom Cruise. Es tracta d'El color del dinero (1986) i va servir perquè Newman aconseguís l'estatueta al millor actor.

Finalment, també hi ha dues pel·lícules d'hípica a la llista. Fuego de juventud (1944), amb Mickey Rooney i Elizabeth Taylor, va rebre els premis a la millor edició i a la millor actriu de repartiment per a Anne Revere. L'altre film havia estat The Champ (1931), amb guardons al millor actor, per a Wallace Beery, i al millor guió original de la pel·lícula.