L'excampiona del món d'ultra trail, la manresana establerta a Berga Núria Picas, va aconseguir ahir la victòria a la marató de la Transgrancanària, el seu segon triomf aquesta temporada, amb un temps de 3.35.10. Picas, que en aquesta oportunitat no va disputar la prova llarga, la de 125 quilòmetres, es va mostrar «sorpresa» pel triomf, ja que «no és la meva distància, però tenia les cames i el cap al seu lloc i he sabut gestionar molt bé la cursa. Entrar primera a Maspalomas és molt bonic».

Picas ja va obtenir la victòria en la prova que gairebé inaugurava l'any, la de Hong Kong 100, el 15 de gener passat. En la prova canària, de 1.200 metres de desnivell, va dominar les seves rivals. Des dels primers trams ja tenia dos minuts d'avantatge respecte de Silvia Serafini i al final va tenir gairebé dotze minuts.

Picas va afirmar que «he gaudit moltíssim perquè estic acostumada a fer aquesta part del recorregut molt més lenta i avui he anat molt de pressa». Segons ella, l'experiència li va servir per completar «un entrenament de qualitat i seguir amb el pla establert aquesta temporada».