L'Atlètic de Madrid i el Barça es retroben aquesta nit al Vicente Calderón en un duel crucial, un partit per alguna cosa més que tres punts, amb tanta tensió com pressió per a tots dos, en moments contraposats i enfrontats per una victòria indispensable per creure en la lliga.

Segon contra quart, amb sis punts de diferència entre els dos a favor del conjunt blaugrana, quan falten quinze jornades per al tancament del campionat, i un xoc decisiu, el quart ja d'aquest curs entre els dos, amb dos empats -els dos a un al Camp Nou- i un triomf del Barcelona, 1-2 al Calderón a la Copa del Rei. D'aquella eliminatòria, l'últim precedent entre els dos, va sortir guanyador el Barcelona, però va sorgir l'Atlètic més reconeixible, reforçat pel segon temps del partit d'anada a casa i pel partit sencer de la tornada, malgrat l'1-1 i l'eliminació. D'aquell duel, tot i la classificació, el Barça va sortir-ne tocat, que va resistir l'ofensiva de l'Atlètic i va guanyar després a Vitòria amb rotunditat (0-6), però que després va ser apallissat pel París Saint Germain a la Lliga de Campions (4-0) i va superar amb tant sofriment com decepció el Leganés al Camp Nou per 2-1.

Aquest diumenge no hi ha marge d'error per a ningú. No ho permet el desenvolupament del campionat, tampoc els dubtes que ofereix el Barça ni la distància a què està l'Atlètic del lideratge del Reial Madrid, a set punts. El conjunt de Diego Pablo Simeone fa unes quantes setmanes semblava descartat, pel sotrac que va travessar entre el novembre i el desembre, del qual va sortir primer amb alts i baixos i ara de forma indiscutible, rearmat en tots els sentits i sense cap derrota en les últimes vuit jornades de llliga, amb sis triomfs i dos empats.

El conjunt de Luis Enrique intentarà assaltar el Calderón i reenganxar-se a la lliga, que torna a tenir a tir després de la derrota del Reial Madrid a Mestalla. Els blaugrana necessiten una victòria convicent, davant un rival d'entitat, per recuperar la confiança que van perdre al Parc dels Prínceps fa onze dies.

El tècnic Luis Enrique va declarar en la roda de premsa que «no és una jornada clau, de cap manera. Pot ser especial, pels enfrontaments directes, però no serà clau. Es poden perdre punts en qualsevol jornada». Després de provar, sense èxit, totes les combinacions possibles al centre del camp, Luis Enrique podria recuperar, a més, la clàssica medul·lar formada per Busquets, Iniesta i Rakitic, a la recerca d'estabilitat.

Per a aquest partit, el tècnic asturià només té les baixes en defensa d'Aleix Vidal, que estarà fora el que resta de temporada, i Javier Mascherano, que es recupera d'una lesió al bíceps femoral de la camara esquerra.