Los Angeles Lakers han anunciat aquesta tarda que han arribat a un acord amb el base espanyol José Manuel Calderón que li permetrà deixar l'equip a partir de dimecres i tenir l'oportunitat de fitxar per un altre equip que pugui disputar els playoffs.

Calderón ja té previst fitxar pels Warriors de Golden State, encara que dins de l'equip californià han sorgit divisió d'opinions al conèixer avui que el base Brandon Jennings, que va ser donat de baixa al matí pels Knicks de Nova York, està també disponible .

Amb tot, dins de l'organització dels Warriors es reconeix que el procés de fitxatge de Calderón està ja molt avançat. Una font propera a l'equip californià va confirmar a EFE que Calderón seguia sent la primera prioritat de cara a reforçar la plantilla quan arribin els playoffs.

A més dels Warriors, els Rockets de Houston van estar interessats en el fitxatge de Calderón, però aquesta nit el gerent general de l'equip, Daryl Morey, va anunciar que havien signat al base principiant Isaiah Taylor, format a la Universitat de Texas, i que ha treballat amb els Vipers, el conjunt de desenvolupament que la franquícia de Houston té a Rio Grande Valley.

Per la seva banda, els Sixers de Filadèlfia també van donar de baixa al veterà pivot australià Andrew Bogut, que la passada setmana va ser traspassat pels Mavericks de Dallas, a canvi de l'ala-pivot Nerlens Noel. Bogut, igual que Calderón, ha equips que jugaran els playoffs que desitgen els seus serveis, entre ells els Cavaliers de Cleveland, els actuals campions de lliga, que són els més ben posicionats.

Els Cavaliers ja van signar el passat cap de setmana al base Deron Williams, que va ser donat de baixa pels Mavericks, el que suposaria que si Bogut arriba a Cleveland, llavors tornarien a ser companys. Fonts pròximes al jugador van dir que estudia les ofertes que té d'altres equips com els Rockets, Spurs de San Antonio i els Celtics de Boston. La jornada també va deixar la baixa del veterà ala pivot argentí Luis Scola amb els Nets de Brooklyn, el que li permetria la possibilitat de jugar amb un equip que es classifiqui a la fase final.