L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha reconegut avui que "seria ingenu" no admetre la 'Messidependència' que pateix el seu equip, que diumenge passat, al Calderón, va tornar a guanyar amb un gol de l'astre argentí en la recta final.

"Seria ingenu pensar que no depenem del millor jugador del món. Tant de bo puguem dependre d'ell molt anys", ha declarat en la prèvia del partit de la lliga que el Barça disputarà demà (19.30 hores) contra l'Sporting de Gijón, al Camp Nou.

Luis Enrique, de nou molt parc en paraules i esquiu amb algunes preguntes que li han fet els periodistes, no ha volgut valorar l'enèsima polèmica arbitral, ni tampoc les paraules de suport d'Andrés Iniesta ni sobre els seus cent partits de Lliga.

Preguntat per si la visita de l'Sporting és una bona oportunitat perquè el davanter Paco Alcácer jugui de titular, el preparador asturià ha optat aquesta vegada pel to de broma. "A lo mejor... com deien en 'Verano Azul'", ha contestat.

Això sí, quan li han demanat que definís el seu estat d'ànim, s'ha mostrat contundent: "Pletòric. Aquest és l'adjectiu per dir com estic".

Del seu Sporting de Gijón ha dit que només pot "desitjar-li el millor" com a seguidor, però que, com a professional del futbol, el partit contra el conjunt asturià no significa, per a ell, més que "tres punts".

Això sí, ha advertit que el de demà "representa un partit clau" per als interessos del seu equip: seguir millorant en el seu joc i no cessar en l'assetjament al Reial Madrid, que una jornada més es manté en el lideratge.

"L'Sporting serà un equip perillós, com tots els que estan a sota en aquest tram final de temporada", ha advertit Luis Enrique, qui no ha amagat que el conjunt blaugrana "evidentment té ampli marge de millora".

El tècnic del Barcelona pràcticament ha donat per fet la recuperació d'Arda Turan i Javier Mascherano: "En principi, han pogut entrenar amb el grup. Suposo que demà els doctors ens confirmaran que ja estan al cent per cent".

Finalment ha valorat les estadístiques que assenyalen que els jugadors que més intervenen aquesta temporada en la passada ja no són els centrecampistes sinó els defenses de l'equip.

"Hi ha una evolució clara en la forma en la qual ens enfronten els rivals, que busquen pressionar-nos més alt i no deixar-nos jugar. I qui no vulgui veure-ho, que no ho vegi", ha finalitzat.