El FC Barcelona ha sumat una còmoda victòria contra l'Sporting (6-1), en un partit sense un gran joc però amb un jugador que ha destacat per damunt de tots, el brasiler Neymar Jr. Ha estat un partit plàcid per al Barcelona, en un xoc molt desequilibrat de forces, en què l'Sporting ha fet una proposta molt conservadora per reservar jugadors i que sobre la gespa ha inquietat en pocs minuts i ha donat moltes facilitats.

El Barça, davant el desafiament del dia 8 contra el PSG, també ha portat a terme canvis i ha assajat opcions tàctiques per treballar d'altres formes amb les quals afrontar el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Luis Enrique Martínez ha tornat a fer ús del 3-4-3 amb possessió de la pilota i ha tirat cap enrere Sergio Busquets per reforçar el duo de centrals amb Umititi.

El Barça ha estat poderós amb la pilota controlada, però en algunes accions d'atac de l'Sporting a la primera part s'ha descompost, especialment quan s'ha llançat a l'atac Burgui, el millor jugador sens dubte de l'equip de Rubi.

Rapidament encarrilat

El marcador i el partit ha quedat aviat definit, en un instant en què el Barcelona estava dominant a plaer i movent la pilota sense perdre-la. Després d'un xut de Rafinha a la frontal, amb la pilota fregant un dels escaires, després d'una bona basculació de la pilota, Mascherano ha vist Messi desmarcat a la frontal de l'àrea gran i després d'enviar-li una pilota llarga i alta, el crac blaugrana l'ha rematat de primera de cap davant la sortida desesperada de Cuéllar, marcant el primer gol (1-0).

Era el minut 8 i, tres més tard, un altre passi en profunditat de Neymar a Suárez, ha acabat amb l'ariet escorat i encarant Cuéllar. El xut tenia tota la intenció d'acabar passejant-se paral·lel a la línia de gol, però Juan Rodríguez en l'intent de treure'l l'ha enviat al fons de les malles (2-0).

El Barcelona ni patia ni s'esperava res d'un apagat i entregat Sporting, fins que en una jugada aïllada i en la qual la defensa blaugrana ha estat molt tova, Sergio Álvarez ha recollit un gran passi i ha acabat amb la pilota al pal, el rebuig de la qual l'ha recollit Castro per marcar el 2-1.

Un regal de Babin

Res ha pertorbat el Barcelona, que poc abans de la mitja hora s'ha trobat amb un regal, en rebutjar defectuosament Babin, deixant la pilota a Suárez, qui ha connectat una volea imparable per acabar en el 3-1.

El vendaval blaugrana apuntava un quart gol un minut després, però Cuéllar aquesta vegada ha estat resolutiu a la jugada de Neymar i remat posterior de Suárez.

La millor jugada de l'Sporting, al marge del gol, ha arribat en uns instants sublims de Burgui, a tres del descans, que ha acabat desfent-se de Busquets i Rakitic i el seu xut ha acabat sent tret per Ter Stegen.

Cuéllar, en la rèplica blaugrana, també ha estat segur en un contraatac barcelonista, després d'error en el rebuig sportinguista, que ha acabat en un mà a mà entre Neymar i el porter visitant.

Nou error de Babin

L'arrencada del segon acte no ha estat bona per a un Babin que ha tornat a cometre un error, aquesta vegada amb la pilota als peus. Messi se l'ha robat i ha habilitat Paco Alcácer, que havia sortit per Suárez, i no ha perdonat a la primera que ha tingut (4-1).

Amb un Sporting sense idees i gairebé dimitit, l'equip asturià ha estat a punt d'encaixar el cinquè abans de ser substituït Messi, quan l'argentí ha deixat un detall en una falta directa amb un toc suau, que ha acabat amb la pilota tocant a sobre del travesser.

Més precís ha estat Neymar al 66, quan en un xut directe ha marcat un gran gol malgrat l'estirada de Cuéllar, que ha arribat a tocar la pilota (5-1). Amb aquest gol, Neymar s'estrena aquesta temporada al Camp Nou.

Rakitic, que havia rondat el gol amb algun xut, l'ha trobat en el 87 amb un xut imparable (6-1) quan s'ha trobat la pilota a pocs metres de la meta de Cuéllar.

Alineacions del partit

6. FC Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Denis, Rafinha (Sergi Roberto, min.74), Messi (André Gomes, min.61), Suárez (Paco Alcácer, min.46) i Neymar.

1. Sporting Gijón: Cuéllar; Lillo, Babin, Juan Rodríguez, Elderson; Sergio Álvarez (Vesga, min.76), Xavi Torres; Douglas (Víctor Rodríguez, min.46), Cases, Burgui (Isma López, min.60); i Castro.

Gols: 1-0, min.8: Messi. 2-0, min.11: Juan Rodríguez (pp). 2-1, min.21: Castro. 3-1, min.27: Suárez. 4-1, min.49: Paco Alvárez. 5-1, min.66: Neymar. 6-1, min.87: Rakitic.

Àrbitre: José Manuel Sánchez Martínez, del comitè murcià. Ha mostrat cartolina groga a Burgui (min.24), Castro (min.45), Neymar (min.45+) i Juan Rodríguez (min.55).

Incidències: partit corresponent a la jornada 25 de LaLigaSantander, disputat al Camp Nou davant 56.605 espectadors, segons dades ofertes pel FC Barcelona. EFE