Després de reenganxar-se a la lliga amb una treballada victòria al Calderón (1-2), el Barça rep avui l'Sporting de Gijón, a les 19.30 hores al Camp Nou, amb l'obligació de ratificar la seva recuperació amb un triomf convincent davant un dels candidats a perdre la categoria i que farà rotacions.

El conjunt blaugrana està patint molt aquesta temporada en els partits de lliga que disputa al Camp Nou, l'últim davant el Leganés, al qual va guanyar de forma agònica (2-1), en el temps afegit, amb un gol de penal de Leo Messi. I és que aquesta temporada el Barça ja ha cedit 9 punts com a local, en haver perdut contra l'Alabès i empatat contra el Màlaga, el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid. Per a aquest partit, Luis Enrique no podrà comptar amb Mathieu, que es va fer un esquinç en el turmell esquerre al Calderón, però probablement recuperarà Mascherano i Arda Turan, que podrien rebre l'alta mèdica avui i entrar a la llista de convocats. El partit pot servir perquè el tècnic doni opcions a jugadors poc habituals a l'onze titular, sobretot pel carregat calendari de l'equip, amb tres partits en una setmana i el quart contra el PSG, el 8 de març, en el qual intentarà una remuntada pràcticament impossible. A la medul·lar, Denis Suárez, André Gomes o Rakitic tenen opcions per jugar de sortida i alliberar de minuts Andrés Iniesta, i podria permetre l'entrada d'Arda Turan o de Paco Alcácer en lloc d'algun dels tres davanters de referència.

La Messidependència

Luis Enrique va reconèixer ahir que «seria ingenu» no admetre la «Messidependència» que pateix el seu equip, que diumenge passat va tornar a guanyar amb un gol de l'astre argentí en la recta final. De l'Sporting, equip de la seva infància, va dir que només pot «desitjar-li el millor» com a seguidor, però que, com a professional, no significa res més que «tres punts» i va advertir que «representa un partit clau» per als interessos del seu equip: seguir millorant en el seu joc i no cessar en l'assetjament al Madrid.

Rival amb rotacions

L'entrenador de l'Sporting, Joan Francesc Ferrer Rubi, farà rotacions i jugadors com Canella, Carmona i Moi Gómez, habitualment titulars, ni tan sols van entrar en la convocatòria, encara que ha assegurat que acudeixen amb l'objectiu de puntuar o, almenys, de sortir reforçats pel joc realitzat. Les rotacions eren previsibles atès que per al futur de l'Sporting és més important el partit de diumenge que ve contra un rival directe com el Deportivo i, a més, té set jugadors amb quatre targetes que es perdrien aquest transcendental partit.