Un gol de Pedro León en el temps de descompte va permetre a l'Eibar empatar el duel guipuscoà davant la Reial Societat a Anoeta, després d'un partit en què l'àrbitre va expulsar un jugador de cada equip i l'entrenador visitant, José Luis Mendilibar.

El conjunt local va sortir amb ganes i en el minut 14 Juanmi Jiménez va avançar la Reial de cap després de rematar un gran servei d'Odriozola. L'Eibar no es va descompondre i Pedro León va assistir Escalante en el gol de l'empat, també de cap. Tot va canviar en el segon temps perquè, abans d'arribar al primer minut de joc, el visitant Lejeune va rebre la segona targeta groga i deixava l'Eibar amb deu homes. L'equip d'Eusebio va tenir el gol en una clara ocasió d'Oyarzabal i, quan més semblava que anava a treure profit de la seva superioritat numèrica, va arribar l'expulsió de Juanmi, que va agafar inexplicablement un jugador de l'Eibar al mig del camp, i va provocar la seva segona targeta groga, després de rebre la primera en la celebració del gol per homenatjar amb una samarreta el difunt Pablo Ráez. Tots dos equips estaven nerviosos en un camp inundat per la pluja quan hi va haver el penal del porter Yoel a Íñigo Martínez, que va causar l'expulsió de l'entrenador Mendilibar, i Carlos Vela no va desaprofitar l'oportunitat per establir el 2-1. Oyarzabal hauria pogut tancar definitivament el xoc en el tram final del partit però el seu xut va fregar el travesser i en els últims segons Pedro León va marcar l'empat en una acció en què Rulli potser hauria pogut fer alguna cosa més.

Remuntada bètica

El Betis es va imposar ahir en el derbi andalús davant el Màlaga a La Rosaleda. Un greu error del central visitant Tosca, que va regalar la pilota a Fornals en voler cedir-la el seu porter, va permetre al migcampista malagueny batre Adán al minut 39. Però en la segona part, i amb l'entrada de Dani Ceballos, el Betis va millorar i va remuntar el matx amb dues jugades similars. Brasanac va deixar completament sol Jonas Martín, que va superar Kameni en l'un contra un, i Sanabria, després d'una relliscada del central local Luis Hernández, també va batre el porter camerunès per fer l'1 a 2.

En l'altre partit d'ahir, el València va guanyar el Leganés amb un solitari gol del central Mangala, en una rematada de cap en un córner en la primera part.