El ceretà Kilian Jornet va obtenir la medalla de bronze en la prova de relleus dels mundials d'esquí de muntanya, que es van acabar ahir a l'estació d'Alpago-Piancavallo (Itàlia).

Jornet, juntament amb els també catalans Oriol Cardona i Marc Pinsach i el basc Íñigo Martínez de Albornoz, va pujar al tercer graó del podi en una cursa dominada per la representació suïssa (formada per Iwan Arnold, Andreas Steindl, Werner Marti i Yannick Ecoeur), que va vèncer amb quatre segons de diferència sobre Itàlia i 24 respecte dels espanyols.

En la prova femenina, també hi ha hagut sort per a Espanya, ja que les catalanes Mireia Miró, Marta Garcia i Clàudia Galícia van aconseguir la medalla de plata, només superades per 59 segons pel gran favorit, l'equip francès, i davant de la formació italiana.

Aquesta és la tercera medalla de Kilian Jornet als mundials d'Alpago, una de cada color. Va ser plata divendres passat a la prova individual, darrere de Damiano Lenzi; or dimecres en el quilòmetre vertical, superant el mateix rival, i bronze ahir. D'aquesta manera, el ceretà ja acumula un total de tretze medalles en la història dels campionats: set d'or, dues de plata i quatre de bronze.

Pel que fa al medaller final de la competició, la delegació espanyola va finalitzar en quarta posició, amb tres ors, cinc plates i quatre bronzes. Només els amfitrions, amb 10 ors, Suïssa, amb vuit, i França, amb cinc, van quedar davant de l'equip estatal.