La cursa de muntanya per equips Garmin Team Trail, que es disputarà els propers 17 i 18 de juny, recorrerà un total de 200 quilòmetres, des de Castellar de n'Hug fins a Sant Cugat del Vallès, en què els corredors podran participar tant en solitari com en equip, realitzant relleus.

En un format de cursa de muntanya non stop, el circuit es dividirà en vuit etapes d'entre 20 i 30 quilòmetres, i enllaçarà camins i rutes emblemàtiques de les comarques del Berguedà, Bages, Moianès i Vallès Occidental, en un temps màxim de 36 hores.

En un recorregut que començarà a Castellar de n'Hug (Berguedà), municipi on neix el riu Llobregat, fins a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), els equips faran els relleus dels seus participants en els anomenats controls de pas, nou municipis en els quals també es facilitarà avituallament. Matadepera (Vallès Occidental) és un dels punts en els quals els equips podran fer els relleus, municipi que ahir va acollir la presentació de la curs, organitzada per RPM-MKTG, que assegura que l'entorn i el format seran «únics», «inexistents en les curses per muntanya».

Els corredors podran participar en categoria mixta o en categoria corporate, formada pels membres d'una mateixa empresa, una opció a l'alça en les curses esportives. Els equips podran ser formats per 2, 3 o 4 persones, tot i que la competició també ofereix la possibilitat de participar-hi en solitari, amb una assistència que proporcionarà l'organització.

Alguns punts de la Garmin Team Trail, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de juny, seran les Fonts del Llobregat, així com també la Via Nicolás, els jaciments de dinosaures de Fumanya, el camí dels Bons Homes, el camí de l'antic Tramvia de Sang i la ruta medieval de la Sèquia de Manresa, entre d'altres.