Els dos millors equips de la lliga fins ara, l'Iberostar Tenerife i el Reial Madrid, es juguen l'encapçalament de la competició aquesta tarda al pavelló Santiago Martín, conegut popularment com L'Hamburguesa, per la seva forma. Els blancs, que lideraven la lliga Endesa fins al cap de setmana passat, van deixar escapar la primera posició després de perdre contra l'històric rival insular del Tenerife, l'Herbalife Gran Canària, al WiZink Center. La resta de la setmana tampoc no ha estat gaire positiva per als de Pablo Laso, que van caure derrotats dijous a la pista del Galatasaray a l'Eurolliga.

Pel que fa al Tenerife, també ha tingut setmana europea. Dimarts va caure per tres punts (66-63) a la pista del PAOK Salònica en vuitens de final de la Lliga de Campions de la FIBA, una diferència perfectament remuntable a casa.

En el decurs de la setmana, el pivot dels canaris, Fran Vázquez, va explicar que «hem de jugar com sabem, estar tranquils i respectar el nostre rival. Serà un partit molt dur i vindran a mossegar, ja que la derrota contra el Gran Canària els ha fet mal», a part del posterior entrebanc europeu.