Els culés poden somiar amb fonament de cara al compromís de dimecres contra el PSG després de que a Luis Enrique li sortís l'assaig perfecte davant el Celta (5-0), un rival que sempre se li ha atravessat.

El Barça va començar com un tro i ràpidament el Camp Nou va recordar les millors versions de l'equip. Neymar va escalfar els motors amb dues cavalcades per la banda esquerra que van deixar molts metres enrere el lateral Hugo Mallo, ahir una marioneta per al brasiler. Després va aparèixer el de sempre. Messi va fer una paret mil·limètrica rapidíssima amb Neymar que va acabar amb un xut potent que va blocar Sergio Alvárez. I finalment s'hi va afegir Suárez, que va fer una gran jugada individual amb túnel inclòs al central Sergi Gómez que va acabar al pal. El rebuig el va agafar Messi, que va tornar a enviar la pilota a la mateixa fusta que havia repel·lit el xut de l'uruguaià. Semblava que el gol local no trigaria arribar, però hagués pogut ser el Celta qui estrenés el marcador. Umtiti va refusar malament una pilota dins l'àrea i Roncaglia va enviar la pilota fregant el pal de ter Stegen. En la jugada següent, l'àrbitre Gil Manzano no va xiular un clar penal d'Hugo Mallo sobre Neymar.

Dues obres d'art

Minuts més tard, Messi va rebre la pilota d'esquena a una porteria que tenia a 40 metres. Es va girar i va córrer amb la pilota cosida als peus desfent-se de tots els rivals que se li van aparèixer per definir des de la frontal de l'àrea. El Barça estava desbocat, amb les línies de pressió molt juntes i amb la millor versió de Busquets i Rakitic. El croat va fer una magnífica passada de 60 metres per deixar gairebé sol Rafinha, que li va sortir un xut molt dèbil que va blocar fàcilment el porter. Però el millor encara havia d'arribar. Rakitic va combinar amb Messi, que va filtrar una pilota dins l'àrea. Neymar, perseguit per un defensa visitant i davant la sortida de Sergio Álvarez, va picar la pilota amb un toc suau però d'una magnitud tècnica brutal. Sergio Álvárez semblava rendir-se al brasiler torçant el cap de manera còmica seguint la trajectòria de la pilota que li passava per sobre.

Segona part de proves

En la represa, tot va seguir igual. El Barça tocava com, quan i on volia i Busquets va culminar el seu recital abans de ser substiuït per Mascherano per donar-li descans i per provar el que sembla que serà la defensa de tres davant el PSG dimecres que ve. Abans del canvi, però, el Barça va fer dos gols més. Rakitic va fer el tercer, en fora de joc, després d'una gran jugada combinativa entre Jordi Alba, Messi i Rafinha. Tres minuts més tard, Umtiti va marcar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana en aprofitar una magnífica passada de Messi entre la defensa i el porter que el francès només va haver d'empènyer a la porteria. I tres minuts més tard, Messi feia el seu segon de la nit amb una altra gran jugada individual. L'argentí havia esprintat per arribar a una pilota llarga, es va desfer de dos defenses gallecs i va enganyar el porter amb un xut al primer pal. Després del gol, el Camp Nou va dedicar una ovació a Neymar, que va ser substituït per Denis Suárez, i a Iniesta, que va entrar al camp per Sergi Roberto. El Barça es prenia el partit com un assaig i Piqué va jugar uns minuts com a fals davanter. Messi no va fer el sisè per voler assistir a Suárez, estèril ahir. Però tot i el gran partit, el Celta no va marcar el seu golet, que dimecres pot resultar mortal, perquè tampoc va tenir el seu dia. Aspas dues vegades i Wass van enviar la pilota fora quan havien burlat la defensa blaugrana. Tot i així, els assistents al Camp Nou van marxar de l'estadi amb ganes i amb l'esperança de que la remontadaés possible.