La cinquena edició de la cursa dels 5 i 10 km Urbans de Berga va oferir ahir una matinal de festa atlètica. L'organització va ser a càrrec del JAB i de l'Ajuntament de la capital del Berguedà. Es van fer les proves en les respectives distàncies i també les infantils, amb un total d'uns quatre-cents atletes amb totes les sortides i les arribades davant de l'Hotel Berga Park.

En la categoria dels 5 km, cal destacar la victòria, dins del grup femení, de l'atleta cubana Dayane Huerta, amb un temps en la meta de 18'04'', que és el rècord en la prova berguedana.

Darrere Huerta es van col·locar Alba Gallardo (18'27''), corredora de l'Avinent Manresa, i l'atleta del club organitzador del JAB Núria Cascante (18'33''). I pel que fa als homes, el campió ahir a Berga en els 5 km va ser Roger Camprubí, atleta local, amb 16' 14''. El segon lloc era per a Carles Cort (JAB) amb 16'42'' i la tercera posició la va aconseguir Ot Ferrer (16'51''), dels Mountain Runners.

La victòria en la distància dels 10 km va correspondre ahir a un atleta amb un currículum que és molt envejable, l'andorrà Toni Bernadó. Ha participat en un total de cinc maratons olímpiques (les d'Atlanta, Sydney, Atenes, Pequín i Londres) i ahir el seu temps en els 10 km va ser de 32'53''. El segon lloc va ser de l'atleta balsarenyenc Guillem Fernández, del JAB, amb un temps de 33'35''. El tercer lloc va ser per a Xavi Tomasa (Vallirana) amb 34'30''. En dones, triomf per a Vanesa Chirveches (JAB) amb un temps de 41'21'', seguida d'Anna Garcia (JAB) amb 44'43''.