L'equip espanyol va finalitzar amb quatre medalles la seva actuació d'aquest cap de setmana en l'europeu en pista coberta que s'ha fet a Belgrad. Els tres metalls d'ahir, un de cada color, es van unir a la plata de la cantàbrica Ruth Beitia en el salt d'alçada de dissabte.

L'èxit més important va ser el del palamosí Adel Mechaal, que es va imposar en la final dels 3.000 metres. Mechaal, que en les darreres setmanes ha estat implicat en un cas de presumpte dopatge que finalment sembla que s'ha resolt a favor seu, va guanyar amb un temps de 8.00.60, davant del noruec Henrik Ingebrigtsen i de l'alemany Richard Ringer.

La plata d'ahir va recaure en el pentatleta alacantí Jorge Ureña, que va ser superat, únicament, per la nova perla francesa, Kevin Mayer, que va fer rècord d'Europa. Tercer va ser el txec Adam Sebastian Helcelet.

Finalment, el bronze va ser per a Álvaro de Arriba, tercer en uns 800 metres en què els altres dos espanyols, Daniel Andújar i Kevin López, van ser quart i sisè. Va guanyar el polonès Adam Kcszczot, davant del danès Andreas Bube.

La banyolina Esther Guerrero, entrenada pel manresà Joan Lleonart, va ser sisena i última en la final dels 800 femenins, afectada per un xoc amb la britànica Shelayna Oskan-Clarke, que va ser plata. El triomf va ser per a la vigent campiona continental, la suïssa Selina Büchel.