Els amants del motor i l'aventura tenen una cita aquest proper cap de setmana a les Comes (Súria). Aquesta finca del segle X, de 530 hectàrees, acollirà la sisena edició del 4x4 Festival, una organització que s'ha convertit en la trobada activa de vehicles 4x4 més gran d'Europa.

Tant els participants com els visitants podran gaudir durant dos dies de tot tipus d'activitats per a grans i petits, amb tota mena de demostracions, exposicions i conferències relacionades amb el motor. L'exhibició Dakar BFGoodrich serà l'esdeveniment estrella, ja que els aficionats podran veure en acció alguns dels vehicles més espectaculars del darrer Dakar. Aquesta sisena edició de Les Comes 4x4 Festival tindrà 900 vehicles dissabte i 900 diumenge, que és el límit marcat per l'organització per garantir la qualitat d'una trobada que uneix la filosofia 4x4 amb la natura, l'aventura i l'espectacle.

El dissabte 11 de març a les 9 del matí s'obriran les portes a participants i visitants que vulguin gaudir d'un gran nombre d'activitats pensades per a famílies i amics, en definitiva, un ampli ventall de possibilitats d'oci.

Les Comes tindrà a disposició dels participants 70 km de pistes classificades per colors en funció de la seva dificultat. Sens dubte, un paradís per als amants del 4x4, ja que en aquest indret podran posar a prova les seves habilitats i les possibilitats dels seus vehicles. Aquest festival dóna l'oportunitat de practicar el 4x4 en un entorn controlat, amb la màxima seguretat; tots els camins estaran senyalitzats i els pilots disposaran d'un mapa per saber quin és el recorregut que s'adapta millor a les possibilitats de cadascú.

El Dakar hi serà present

Les Comes Festival 4x4 és alguna cosa més que una trobada de vehicles tot terreny. Les exhibicions, les exposicions, els circuits, els cursos, els concerts, les activitats infantils i els tours amb camions 4x4 ompliran dos dies, amb una àmplia fira comercial on es podran trobar desenes d'empreses que oferiran els seus productes de motor, però també de viatges i aventura.

El que segurament serà més seguit pels aficionats serà l'exhibició dels dakarians, però també els espectacles de 4x4 extrem amb la Supertrack. La zona Dakar estarà patrocinada per BFGoodrich, i s'espera com una de les activitats amb més afluència de públic, ja que es podran veure en acció alguns dels vehicles del Dakar 2017 i els seus pilots en un circuit de velocitat amb salts, derrapades i controls impossibles. Ja han confirmat la seva presència Gerard de Rooy, Isidre Esteve, Xavi Foj, Jordi Juvanteny, Cristina Gutiérrez, Pep Sabater i Santi Navarro; als quals s'afegiran Moi Torrallardona, Pep Vila i Rafa Tibau per participar en una conferència que tindrà lloc dissabte a la tarda (19 h).

Un dels altres grans moments de Les Comes 4x4 Festival serà la prova cronometrada Supertrack, que patrocina Pirelli. Aquest espectacle reunirà alguns dels vehicles més espectaculars dels que es podran veure a les Comes durant el cap de setmana, que s'enfrontaran en un circuit extrem amb tot tipus d'obstacles.

Els més petits disposaran d'una zona infantil amb inflables, llits elàstics, jocs populars i un circuit de 4x4 elèctrics; podran dirigir un cotxe RC-Crawler en un circuit a escala; i a més, els més atrevits podran gaudir d'una tirolina de 150 metres, un rocòdrom i ponts tibetans.