La Llacuna va acollir la novena edició de la Botifarunner, que va estar pendent fins al darrer instant de la meteorologia ja que la neu va fer acte de presència unes poques hores abans. Malgrat tot, la situació no es va complicar més del compte i, finalment, el bon temps va acompanyar els més de 200 corredors inscrits i tots els voluntaris i visitants.

L'inici de la cursa va tenir lloc a les 10 en punt del matí, des de la plaça Major de la Llacuna. Des de bon principi, Marc Sabater Sanmartí (AEMdeKP) es va posar al capdavant i va liderar la cursa fins al final, amb 1h i 58'. El seguiren Carles Torrents Rodríguez (AEMdeKP, 2h 04') i Oriol Duran Duran (CN VIC-ETB, 2h 05'). En la classificació femenina Núria Quiroga Bayo (Esportiu Penedès), que pujava al podi de la cursa per quarta vegada, va ser la vencedora amb 2h 32'. Fanny Danckwardt Lillieström (Orca, 2h i 35') i Sílvia Gonzàlez Camps (AEMdeKP, 2h 39') arribaren en segona i tercera posició. Els podis veterans van ser de Pedro García Navarro (Fondistes Penedès-Correm per la Terra, 2h 12') i de M. Teresa Segués Morral (2h 41'). El podi local masculí el completaven membres del CE La Llacuna: Bernat Albet Torres (2h 09') aconseguia per quarta vegada consecutiva la primera plaça, i era seguit de Guillem Pujó Rovira (2h 13') i Pau Sabaté Marquès (2h 17'). Per a més informació, al web de la prova www.botifarunner.com.