El tècnic santpedorenc Pep Guardiola va rebre ahir el guardó de millor entrenador de la lliga anglesa del mes de febrer, en la prèvia del partit de quarts de final de la Copa anglesa que el seu equip, el Manchester City, disputarà aquest migdia (13.15, Teledeporte) a Riverside contra el Middlesbrough d'Aitor Karanka i de l'exporter del Barça Víctor Valdés.

Pel que fa al guardó, arriba després de tres victòries a la lliga, davant del West Ham (0-4), del Swansea (2-1) i del Bournemouth (0-2). Es tracta de la primera vegada en què Guardiola és premiat amb aquest reconeixement i succeeix en la llista de guanyadors anual Paul Clement, el tècnic del Swansea.

Tornar a Wembley

Pel que fa al partit d'avui, Guardiola, com sol ser habitual, va lloar l'adversari, tot i que aquest ocupi posició de descens al Championship. Segons ell, «és un dels equips que es va tancar millor davant de nosaltres i necessitarem talent per superar-los. Estan molt ben organitzats i costa marcar-los un gol».

Sobre el retrobament amb Víctor Valdés, «a la lliga les seves aturades ens van impedir guanyar, però és un plaer trobar-te amb persones amb les quals has viscut tantes coses. M'alegro que estigui fent una gran temporada».

Tot i que encara és lluny del títol, Guardiola va reconèixer que «volem arribar a Wembley. Allà vaig guanyar una Champions com a jugador i una altra com a entrenador, i és un lloc especial per a mi». De fet, les dues semifinals també es disputen, a partit únic, en aquest estadi.