L'Espanyol afronta contra Las Palmas a Cornellà-el Prat, el primer de dos partits importants per calibrar les seves aspiracions europees després de la relliscada que van patir contra el Vila-real en l'anterior jornada de Lliga.

El vestidor manté la tranquil·litat i la confiança en la seva feina. Els futbolistes eviten parlar d'objectius concrets i se centren en el partit a partit, una fórmula que els ha portat, fins ara, a somiar amb la zona noble de la classificació. A més, mantenen que han competit bé contra projectes consolidats.

Els catalans són novens amb 36 punts, amb el sisè lloc a sis. Per continuar aquesta escalada contra el Las Palmas, l'entrenador Quique Sánchez Flores recupera el davanter Álvaro Vázquez. És l'única novetat en la convocatòria després que l'ariet fos descartat la setmana passada per decisió tècnica.

De la seva banda, el lateral esquerre Rubén Duarte és baixa per enfrontar-se al conjunt canari. El protagonisme del del planter és irregular aquesta temporada. El migcampista Víctor Sánchez i el davanter brasiler Leo Baptistao segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions.

L'Espanyol confia a mantenir la seva fortalesa com a amfitrió per amarrar els tres punts. Els blanc-i-blaus només han cedit tres derrotes a casa durant aquest curs. Per contra, el Las Palmas únicament ha aconseguit un triomf com a visitant aquesta temporada, sent una de les seves assignatures pendents.

Després de realitzar lleugers canvis a l'onze inicial en l'últim partit de Lliga a causa de l'acumulació de jornades, és possible que Quique Sánchez Flores torni a la fórmula habitual. És a dir, un 4-4-2 amb Felipe Caicedo i Gerard Moreno en punta. David López es mantindria en el mig camp.

La UD Las Palmas viatja a Barcelona amb disset jugadors professionals i un del filial, a causa de les baixes tant per sancions com per lesions, per intentar celebrar una victòria fora de casa sis mesos i mig després de vèncer el València per 2-4 en la primera jornada.

Aquesta és la gran assignatura pendent de l'equip illenc aquesta temporada, i el que l'està privant de lluir una millor classificació i aspirar a alguna cosa més que la permanència.

En la seva última sortida, el passat dia 1, va estar molt a prop d'aconseguir una victòria històrica a l'estadi Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid (3-3), i ara afronta la visita a l'Espanyol cinc dies després d'atropellar a casa el cuer Osasuna (5-2) i posar fi a una sequera de gols i punts.

Per al xoc, l'entrenador càntabre Quique Setién haurà d'improvisar un nou pivot defensiu, ja que Roque Mesa està sancionat per acumulació de targetes i els seus substituts naturals, Ángel Montoro i Javi Castellano, segueixen en procés de recuperació de les seves respectives lesions.

Així, Vicente Gómez i Hernán Santana es postulen com a candidats, amb més possibilitats en teoria per al primer, titular habitual durant la temporada, encara que una altra opció és que el defensa uruguaià Mauricio Lemos avanci la seva posició al centre del camp.

D'una altra banda, continua la seva posada a punt el lateral dret brasiler Míchel Macedo, mentre que també és baixa per targetes el croat Marko Livaja, per això ha estat citat Erik Expósito, ariet de l'equip filial, per tenir un davanter a la banqueta.

L'únic professional descartat per decisió tècnica és el central Aythami Artiles, encara que Setién ha aclarit que aquesta vegada no té res a veure amb el càstig que va imposar la setmana passada al jugador d'Arguineguín després d'un acte d'indisciplina.

- Alineacions probables:

Espanyol: Diego López; Javi López, Diego Reyes, Oscar Duarte, Aarón; Hernán Pérez, David López, Javi Fuego, Piatti; Felipe Caicedo i Gerard Moreno.

Las Palmas:Javi Vares; David Simón, Lemos, Bigas, Dani Castellano; Vicente Gómez; Halilovic, Tana, Jonathan Viera, Jesé; i Prince Boateng. EFE

Àrbitre: Munuera Montero (comitè andalús).

Estadi: Cornellà-el Prat.

Hora: 20.45 hores.

-------------------------------------------------------------

Llocs: Espanyol (9o. 36 punts). Las Palmas (12o. 32 punts).

La clau: La fortalesa a casa de l'Espanyol contra un rival que només ha guanyat una vegada a domicili.

La dada: L'Espanyol suma dos partits sense guanyar a la Lliga.

La frase: Gerard Moreno: "Si es parla d'Europa és perquè estem fent bé les coses".

L'entorn: Els partits en divendres no solen afavorir bons resultats per a l'Espanyol.