La remuntada més gran mai explicada en un partit de futbol i gairebé de tot l'esport universal. El Barça serà a quarts de final de la Lliga de Campions gràcies a un atac de ràbia en set minuts quan el Camp Nou ja era un funeral. El gen competitiu de Neymar, impressionant marcant el 4-1 de falta, el 5-1 de penal (regalat pel col·legiat) davant de la passivitat de Messi i posant a l'àrea la pilota del 6-1 de Sergi Roberto va salvar l'equip en un partidàs inoblidable, segurament el més gran de la història del colosseu blaugrana i gairebé més pròpia del Madrid que del Barça.

Hi havia el dubte de saber si el PSG pressionaria tant com a casa o esperaria el rival. De seguida es va veure que succeiria la segona cosa. Els francesos van preferir esperar el Barça i es van trobar un gol en fred. Una centrada de Rafinha des de la dreta la van tocar de manera defectuosa Marquinhos i Verratti davant de la passivitat d'un mal porter com és Trapp (no se sap què fa el notable Areola a la banqueta) i Suárez toca amb el cap per anotar el primer, cor-roborat per l'ull de falcó. El Barça ja tenia el que volia i va seguir dominant i atrinxerant el rival a l'àrea.

En dos minuts Mascherano va ser protagonista en disparar fora i després en tocar amb el braç a l'àrea en una acció polèmica. El domini local, però, era total. Messi va llançar una falta fora i després ho va provar Neymar amb un tret parabòlic que es va desviar de poc. El partit era d'handbol i el bon posicionament blaugrana desactivava qualsevol intent parisenc.

Arriba l'esperança

El tram final de la primera meitat, però, es va anar fent repetitiu. El Barça només atacava per l'esquerra perquè Rafinha, entre que no és dretà i la lentitud en cursa, no aprofundia. En aquest moment va arribar l'ajut dels francesos en una altra jugada estranya. Suárez percuteix cap a Iniesta, aquest salva la pilota amb el taló de la línia de fons, Trapp torna a dubtar i Kurzawa es fa un còmic autogol. El Barça va olorar sang i va anar a la jugular francesa, però el descans va salvar el PSG de caure a la lona ja en aquell moment.

I l'inici de la segona meitat encara va ser més gran. Es va veure que el PSG havia fet un pas endavant, però una errada del lateral Meunier, que va relliscar a l'àrea, va ser aprofitada per Neymar per provocar un penal estúpid que va transformar Messi.

Faltava molta estona, gairebé tota la segona part, i només calia un gol per a la pròrroga. Aleshores Emery va moure fitxa i va fer entrar Di María al camp. L'argentí ho va revolucionar tot i Luis Enrique va estar lent a l'hora de recompondre una defensa de quatre. Una acció de Meunier va acabar amb un xut al pal de Cavani, un córner amb rebuigs va finalitzar amb una rematada fora de Matuidi i, a la tercera, el PSG va matar. Una falta frontal des del mig del camp se l'empassa Rakitic, Kurzawa esmena l'error del 2-0 i deixa enrere i Cavani clava un puny al cor de tota l'afició.

En el moment menys pensat

Luis Enrique va fer entrar al camp Arda i Sergi Roberto, però aleshores va començar mitja hora en què no va passar res. Neymar ho intentava, Messi s'apagava enmig de la gàbia francesa i l'equip d'Emery no volia fer més sang. Fins que al minut 88, en una falta a la frontal de l'àrea, Neymar va prendre la responsabilitat a un Messi que ni es va acostar a la pilota i la va clavar a l'escaire del superat Trapp. Encara faltaven dos gols, però només un minut més tard, en una pilota llarga des de la defensa, el col·legiat Aytekin (no està preparat per a aquests partits) s'inventa un penal de Marquinhos a Luis Suárez. Neymar torna a prendre la responsabilitat, i 5-1.

Cinc minuts de descompte i tothom embogit. El Barça va començar a penjar pilotes a l'àrea i el PSG perdia temps. Emery havia fet entrar Aurier per Draxler i Verratti clavava cops de peu fins i tot a Ter Stegen. En l'última acció, una falta frontal, refusa la defensa, Neymar la recull a la línia de tres quarts, centra, i Sergi Roberto es llança amb el peu al davant per entrar a la història. Miracle. Potser és un senyal que la sisena s'acosta.