Durant els darrers dies s'han hagut de satisfer múltiples promeses, de part dels aficionats del Barça, que deien que durien a terme accions més o menys descabellades si el seu equip feia allò que semblava impossible i eliminava el París Saint-Germain de la Lliga de Campions. Moltes d'aquestes persones van dir que pujarien a Montserrat a peu.

Els responsables de la basílica i de les instal·lacions en general ja es van apressar de seguida a dir que no hi hagués aglomeracions, sobretot abans de partit a l'hora d'anar a oferir ciris. Ara es preparen per rebre tot de personal que, segurament, aprofitarà el cap de setmana per dur a terme una de les prometences més socorregudes, ascendir-hi des de més o menys lluny, sobretot des de Monistrol. Aquesta és la iniciativa que van prendre alguns dels personatges del programa de ràdio Versió RAC-1, que van narrar la peripècia en directe.

Tres valents

D'aquesta manera, dos dels personatges més àcids del programa, Marcel·lí Virgili i Vicenç Martí [alter ego del còmic Oriol Cruz], consumats barcelonistes dels de tota la vida, els que s'emocionen quan es guanya i critiquen de manera irada l'equip quan es perd, van emprendre l'ascensió a la muntanya. Es tracta del duet que forma l'anomenat «Gat negre», que va començar la seva aventura, literalment, «amb un excés de dinar, en baixa forma física i amb Marcel·lí Virgili a punt de ser abandonat a mitja muntanya».

Els oients de RAC-1 van poder anar seguint l'epopeia de tots dos, que van ser acompanyats pel popular humorista Peyu, «més que res perquè no es perdés ningú». Durant la tarda, el programa de Toni Clapés, des dels estudis de l'avinguda Diagonal, anava donant pas a la comitiva.

Finalment, tot i les dificultats, tothom va arribar a Montserrat sa i estalvi, acompanyats pel so de la cançó talismà Cor Blaugrana, que un motivat seguidor anava fent sonar per un altaveu.