Una remuntada com la de dimecres produeix molts efectes col·laterals. Compliments d'apostes, decisions irracionals o el cop de cap per a fer el què portaves pensant durant mesos, com podria ser marcar-se per sempre a la pell l'estima incodicional pel club blaugrana. Anna Sebastián, tatuadora de Tatto and piercing Manresa, explica que el dia després del partit contra el PSG, algun client li va demanar preu per tatuar-se l'escut del Barça.

«Va venir un noi i em va demanar el preu per fer-se un tatuatge. I quan em va ensenyar al mòbil el què es volia fer, era una foto de l'escut del Barça», assegura Sebastián, que regenta el primer estudi obert de tatuatges a Manresa des del 1998, al carrer Saclosa. Tot i això, a vegades només es queda en una anècdota. «Ho han de consultar. Normalment demanen preu empesos per l'eufòria, però al final no acaben fet-se el tatuatge. Suposo que la família, la parella o els amics no ho accepten», explica Sebastián, que creu que «al tractar-se de temes de futbol o política, la gent s'ho repensa més, perquè un tatuatge així pot crear conflicte i això els tira enrere».

L'efecte de la victòria

Tot i així, Sebastián assegura que al llarg dels anys ha tatuat moltes vegades l'escut del Barça als seus clients. «Es nota molt sobretot quan guanyen algun títol, llavors hi ha més demanda, o també per complir alguna aposta». Els clients potser no es tatuen l'escut, però es graven a la pell dates de triomfs del Barça, el clàssic 1899, any de naixement de l'entitat blaugrana o estrelles en referència a les lligues de campions dels culés. «A vegades també he tatuat l'escut com a complement d'un altre tatuatge. Per exemple, un dibuix d'un guerrer i, en petit a un costadet, l'escut del Barça». Sebastián recorda el primer tatuatge de l'escut blaugrana: «fa més de 15 anys em van demanar tatuar-lo molt gran per tot el braç».

Però per presumir s'ha de patir, i a més, també és car. I és que el cost d'un tatuatge varia entre els 100 i els 250 euros, en funció del tamany i el color. «El preu també els tira enrere, ja que és una cosa que no és barata. Alguns clients tenen pensat tatuar-se, però entre que demanen el preu, s'ho rumien i la llista d'espera, quan és l'hora de fer-se el tatuatge, l'eufòria ja s'ha refredat i acaben per no fer-se'l», explica la tatuadora, que assegura que un tattoo d'una mida normal amb color té un cost d'entre 200 i 220 euros, mentre que un només amb tinta negra baixa fins els 150 o 180 euros.

Els bessons, els escollits

Sebastián assegura que el lloc on més ha tatuat l'escut del Barça és al bessó. «No sé si és perquè són futbolistes i la cama és el que fan servir més, però normalment sempre ho demanen als bessons, o sinó, a l'avantbraç». La manresana explica que tot va en funció dels clients i el seu estil «Si estigués a Barcelona i tingués algun client d'alguna penya, segur que atrauria a més clients i faria dos o tres tatuatges al dia, però aquí a Manresa en faig tres a l'any».