El colombià Nairo Quintana (Movistar) ha conquistat el seu segon trident a la Tirrè Adriàtic, un cop disputada l'última etapa en la modalitat de contrarellotge individual a San Benedetto del Tronto, amb un recorregut de 10, 1 quilòmetres, en la qual s'ha imposat l'australià Rohan Dennis (BMC). El detall de la jornada però, ha estat l'habilitat de Peter Sagan. El campió del món ha evitat una tragèdia quan a mig recorregut i a tota velocitat un vianant i un gos han travessat la calçada i el ciclista ha estat capaç d'evitar-ho.

Dennis ha guanyat amb autoritat, marcant un temps de 11.18 segons, per davant de l'holandès Jos Van Emden (LottoNl-Jumbo) i del també australià Michael Hepburn (Orica-Scott), tots dos a 3 segons.

Nairo Quintana ha aconseguit mantenir la samarreta blava de líder per 25 segons. És la seva segona victòria en la carrera dels dos mars, que ja va guanyar el 2015, quan, igual que en la present edició, va fonamentar el seu èxit guanyant en solitari al cim del Terminillo.

Han escortat al podi final a Quintana el ciclista "aussie" Rohan Dennis, corredor d'Adelaida doble campió mundial de persecució per equips, i el francès Thibaut Pinot, segon i tercer respectivament.

Un nou avís de Quintana, de 27 anys, en l'any del seu repte de córrer el Giro d'Itàlia i Tour de França. El ciclista boyacense va començar l'any brillant en la Volta a la Comunitat Valenciana i en la Tirrè ha demostrat un gran estat de forma, que el reforça moralment davant molts dels rivals directes que disputaran la maglia rosa al Giro del centenari.

L'anècdota de l'última etapa la va protagonitzar el doble campió mundial Peter Sagan, a qui se li va creuar un home acompanyat per un gos en un tram del passeig marítim. Només l'habilitat del corredor de l'Bora va salvar d'un accident de conseqüències imprevisibles.