Més de 700 corredors van participar en la setena edició de l'Ultra Trail de les Fonts de Xerta, al Baix Ebre, i entre ells, dos dels nostres corredors van fer el podi d'aquesta competició tan exigent. Lluís Ruiz, de Cabrianes i de l'equip Non Stop Minimalist Runners, va ser el tercer en la categoria masculina amb un temps total de 14 hores, 12 minuts i 33 segons, només superat per Carlos Bartrina i Emili Ràfecas. La gironellenca Judit Franch, de l'equip AE Mountain Runners Berguedà, va quedar segona en la categoria femenina i va aturar el rellotge a les 16 hores, 36 minuts i 19 segons, superada per Sònia Escuriola i davant de Leire Muniain.

L'Ultra Trail de les Fonts és una prova de 120 km per etapes en tres dies. La primera, la clàssica Nocturneta, de 23 quilòmetres, donava pas a la segona etapa, la més dura, amb setanta quilòmetres i 4.000 metres de desnivell positiu, on les fortes temperatures per l'època de l'any van fer estralls en els participants, amb nombrosos abandonaments. I per últim, la tercera etapa, la Cursa de les Fonts, amb el clàssic ascens a la Coscollosa des de la població xertolina, de 27 quilòmetres.